Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal
105 przepisów - 21 dni

Składniki
600 gramów
1 sztuka
450 gramów
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Mięso oraz cebulę pokrój w cienkie paski i obsmaż w garnku na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2
Marchewkę z groszkiem wsyp do garnka i wymieszaj z mięsem.

Krok 3
Następnie wlej 500 ml wody, całość doprowadź do wrzenia. Następnie, aby podkreślić smak dania, dodaj Kostkę do mięs pieczeniową Knorr. Zmniejsz ogień i duś potrawkę do momentu, gdy mięso będzie miękkie.

Krok 4
Mąkę wymieszaj dokładnie ze śmietaną i wlej do garnka. Wsyp również posiekaną natkę, całość wymieszaj i ponownie zagotuj. Gotową potrawkę podawaj z ryżem lub makaronem.


Dobra rada:
Podawaj z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
 Potrawka z cielęciny
Potrawka z cielęciny  
Cielęcina to mięso szlachetne i bardzo delikatne. Jego obecność na stole podniesie rangę uroczystości, a twoi goście poczują się wyróżnieni. Można ją przygotować na wiele sposobów bo pasuje do wszystkich rodzajów warzyw. Potrawka z cielęciny jest propozycją prostego w przygotowaniu dania o bogatym bukiecie smakowym. Najczęściej potrawka przygotowywana jest z drobiu lub królika, dużo rzadziej z cielęciny. Być może dlatego, że cielęcina jest mięsem nieco droższym i trudniej dostępnym. Jeśli jednak uda ci się kupić kawałek tego mięsa, koniecznie przygotuj z niego właśnie potrawkę. Małe kawałki mięsa w sosie na bazie bulionu to połączenie bardzo delikatnych smaków, które przypadną do gustu nawet najbardziej wybrednym gustom. Do tego dodatek gotowanej marchewki i groszku – czyli klasyka kuchni polskiej. Potrawkę możesz podać z makaronem, np. świderkami. Smacznego!









































