Pulpety z mozzarella

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

38

195 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

580 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

100 gramów

1 pęczek

1 opakowanie

1 puszka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj drobno natkę pietruszki i suszone pomidory. Cebulę i chilli pokrój w drobną kosteczkę.

Pulpety z mozzarella - Krok 1

Krok 2

Do mięsa mielonego dodaj połowę opakowania Klopsików w sosie pomidorowym Naturalnie smaczne Knorr, posiekaną natkę pietruszki i suszone pomidory, dokładnie wymieszaj.

Pulpety z mozzarella - Krok 2

Krok 3

Kulkę mozzarelli obtocz szczelnie mięsem, formując małe klopsiki.

Pulpety z mozzarella - Krok 3

Krok 4

Klopsiki obsmaż delikatnie na rozgrzanej Ramie. Na patelnię dodaj chilli i cebulę, smaż chwilę, dodaj pomidory z puszki, całość dopraw do smaku pozostałą częścią Klopsików w sosie pomidorowym Naturalnie smaczne Knorr. Duś pod przykryciem ok. 5 min.

Pulpety z mozzarella - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do pulpecików można dodać dowolny żółty ser, w tym celu należy go zetrzeć i uformować z niego małe serowe kule.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety z mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety z mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety z mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety z mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety z mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety z mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety z mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pulpety z mozzarellaPulpety z mozzarella

Masz ochotę na mięsną potrawę, która sprawdzi się zarówno jako codzienny obiad, jak i pyszna ciepła kolacja? Proponowane danie będzie dobrym rozwiązaniem – jego przygotowanie jest bardzo proste i zajmuje niewiele czasu. Pulpety z mozzarellą to potrawa, która łączy w sobie smak wyrazistego i odpowiednio przyprawionego mięsa z delikatnym włoskim serem. Całość spaja aromatyczny sos pomidorowy. Na początek przygotuj mięso: oprócz proponowanego sprawdzi się też zmielony udziec z indyka. Pokrój natkę pietruszki i suszone pomidory, połącz je z mięsem mielonym, przyprawą do klopsików, pieprzem i słodką papryką. Wszystko razem dokładnie wymieszaj, a następnie otrzymaną mieszanką obtocz szczelnie kulkę mozzarelli, formując małe klopsiki. Teraz wystarczy tylko przyrządzić sos i usmażyć klopsiki na rozgrzanej patelni, najlepiej na małym ogniu – uważając, żeby się nie przypaliły. Dodaj chili, cebulę, a na końcu pomidory z puszki. Wszystkie składniki duś pod przykryciem przez kilka minut. Gotowe danie serwuj z purée ziemniaczanym i ulubioną surówką. Pamiętaj o tym przepisie, przygotowując pyszny obiad.