Rosół przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj w garnku wodę, wrzuć do niej marchew, pietruszkę, pora oraz selera.

Krok 2

Gdy warzywa będą miękkie, dodaj 2 Bulionetki Knorr i gotuj przez chwilę.

Krok 3

Ugotuj makaron i podawaj wraz z rosołem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - RosółRosół

Rosół to zupa, którą zna każdy z nas. Wiele osób twierdzi, że ma terapeutyczne działanie. Pomaga na dolegliwości takie jak przeziębienie czy przemęczenie, a kiedy mamy gorszy dzień, stawia nas na nogi i przegania smutki. Być może wynika to z faktu, że jest to zupa często kojarzona z domowym ogniskiem i dzieciństwem. Niektórzy nie potrafią sobie wyobrazić niedzieli bez rosołu. Jaki jest jego sekret? Zapewne każdy kucharz lub kucharka mają własne sposoby, by zjednać sobie serca domowników i gości. Czas na Ciebie! Ugotuj w wodzie warzywa i dodaj bulion. Rosół możesz przyrządzić na samych warzywach albo ugotować go na mięsie. Wszystko zależy od czasu gotowania oraz przypraw, które dodasz. Lubisz majeranek czy rozmaryn? Nie wahaj się i wrzuć je do garnka. Próbuj nowych składników i eksperymentuj!