
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj w garnku wodę, wrzuć do niej marchew, pietruszkę, pora oraz selera.
Krok 2
Gdy warzywa będą miękkie, dodaj 2 Bulionetki Knorr i gotuj przez chwilę.
Krok 3
Ugotuj makaron i podawaj wraz z rosołem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Rosół
Rosół to zupa, którą zna każdy z nas. Wiele osób twierdzi, że ma terapeutyczne działanie. Pomaga na dolegliwości takie jak przeziębienie czy przemęczenie, a kiedy mamy gorszy dzień, stawia nas na nogi i przegania smutki. Być może wynika to z faktu, że jest to zupa często kojarzona z domowym ogniskiem i dzieciństwem. Niektórzy nie potrafią sobie wyobrazić niedzieli bez rosołu. Jaki jest jego sekret? Zapewne każdy kucharz lub kucharka mają własne sposoby, by zjednać sobie serca domowników i gości. Czas na Ciebie! Ugotuj w wodzie warzywa i dodaj bulion. Rosół możesz przyrządzić na samych warzywach albo ugotować go na mięsie. Wszystko zależy od czasu gotowania oraz przypraw, które dodasz. Lubisz majeranek czy rozmaryn? Nie wahaj się i wrzuć je do garnka. Próbuj nowych składników i eksperymentuj!