Sałatka pieczarkowa z gotowanym jajkiem i serem żółtym - VIDEO
łatwe
1914 osób zapisało
Składniki
600 gramów
4 sztuki
0.5 pęczka
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
3 sztuki
6 łyżek
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki ugotuj ok. 10 minut w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedź i odstaw do ostygnięcia. Gdy grzyby będą już miękkie, pokrój je w cząstki.

Krok 2
Ogórka i cebulę pokrój w kostkę. Ser żółty najpierw w plastry, a następnie w cienkie paski.

Krok 3
Jaja ugotuj na twardo i pokrój w kostkę. Odłóż jedno jajko do dekoracji.

Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z majonezem Hellmann's i wodą w dużej misce.

Krok 5
Dodaj pieczarki, cebulę, jaja, ogórka, ser i posiekaną natkę pietruszki. Wszystko delikatnie wymieszaj i przełóż do salaterek.

Krok 6
Odłożone jajko pokrój w cząstki i udekoruj sałatkę.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Sałatka pieczarkowa z gotowanym jajkiem i serem żółtym - VIDEO
Tradycyjna jarzynowa już Ci się przejadła? Z pomocą przychodzi sałatka z pieczarkami i serem, czyli miła odmiana w Twoim stałym menu. Spróbuj tego dania, a pozytywnie się zaskoczysz! Sałatka pieczarkowa według naszego przepisu to znakomity posiłek w 30 minut. Nie daj się dłużej namawiać i zacznij kulinarne przygotowania.
Dla kogo?
Prosta i smaczna przekąska, która szczególnie przypadnie do gustu miłośnikom dań z grzybami. Sałatka z pieczarkami i jajkiem i serem ma wiele walorów. Nie da się oprzeć jej kremowej konsystencji i kompozycji składników. Niech sałatka pieczarkowa z jajkiem dołączy do Twojego menu na stałe. Smacznego!
Na jaką okazję?
Sałatka pieczarkowa z gotowanym jajkiem i serem żółtym to doskonała propozycja na wieczorną przekąskę lub poczęstunek podczas imprezy. Przyrządzona z majonezowym sosem jest bardzo kremowa i puszysta. Sałatka pieczarkowa z żółtym serem zostanie szybko zjedzona przez Twoich gości, bo jest naprawdę pyszna!
Czy wiesz, że?
Przygotowanie sałatki jest bardzo proste. Najpierw musisz ugotować pieczarki i odstawić je na chwilę do wystygnięcia. Jajka zostaw do dekoracji potrawy. Pokrój drobno cebulę, pieczarki, jajka oraz ogórka kiszonego i wymieszaj. Dodaj jeszcze cienkie paski sera żółtego. Całość polej przygotowanym wcześniej majonezowym sosem.
Dla urozmaicenia:
Do sałatki pieczarkowej z gotowanym jajkiem i serem żółtym dorzuć również posiekaną natkę pietruszki. Udekoruj potrawę ćwiartkami jajek i podawaj od razu. Jako dodatek do sałatki, możesz zaserwować grillowaną tortillę lub kawałek świeżego pieczywa. Jeśli nie masz zbyt wiele czasu, a masz ochotę na coś naprawdę pysznego, wykorzystaj ten przepis.