Sałatka z grzybami i smażoną wołowiną

Autor: MartaS MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

25 dekagramów

25 dekagramów

4 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczone grzyby pokroić w plastry, cebulę posiekaj.

Krok 2

Wołowinę usmażyć na rozgrzanym tłuszczu, a następnie pokroić w cienkie, 2-3cm paski.

Krok 3

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody, majonezem i cebulą.

Krok 4

Wszystkie składniki wymieszać w misce dokładnie. Odstawić do lodówki na 2-3 godziny.

Krok 5

Podsmażyć na wolnym ogniu na patelni na rozgrzanym tłuszczu. Odsączyć z tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant maślany smak

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej