Sałatka z kurczakiem i ananasem video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

31

heart
610 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

600 osób wydrukowało

Pobierz pdf

774 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

20 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokrój w paski. Oprósz Przyprawą do złotego kurczaka Knorr, po czym usmaż na rozgrzanej patelni i przestudź.

Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Ananasa oraz kukurydzę odsącz z zalewy. Czerwoną fasolę przecedź i przelej wodą, a następnie odsącz.

Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Sałatę umyj, osusz i porwij ma mniejsze części.

Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z oliwą z oliwek i startym serem.

Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Pierś z kurczaka, ananasa, kukurydzę, fasolę i sałatę polej sosem. Następnie delikatnie wymieszaj i posyp grzankami paprykowymi.

Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO - Krok 5
2

Opinie o przepisie

  • Lukasz

    Lukasz , 31.12.2021

    Na zdjęciach widać, że sos sałatkowy należy wymieszać z oliwą, czy olejem, a gdzie majonez i ser tarty ?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEOSałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO

Sałatka z kurczakiem i ananasem to doskonały pomysł na bardzo szybką w przygotowaniu kolację czy drugie śniadanie do pracy. Potrawa ta świetnie sprawdzi się również podczas imprez. Oryginalne połączenie słodkich i słonych smaków z pewnością zachwyci Twoich najbliższych. Egzotycznego charakteru nadaje całości przede wszystkim ananas. Jeżeli nie masz zbyt dużo czasu na obróbkę świeżego owocu, zdecyduj się na jego wersję z puszki. Po czym rozpoznać dojrzałego ananasa? Jego pióropusz powinien być duży, a liście zielone i delikatnie podsuszone na końcach. Po przyciśnięciu, skórka owocu musi się delikatnie ugiąć i powrócić do swojej pierwotnej formy. Dojrzałego ananasa możesz także rozpoznać po pomarańczowo-zielonym odcieniu skórki. Wyrazistego smaku nada sałatce żółty ser – najlepiej sprawdzą się tu twarde odmiany, jak ementaler, gouda czy edamski. Możesz go zarówno pokroić w kostkę czy w paski, jak i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Sałatkę podawaj posypaną grzankami paprykowymi i udekorowaną roszponką lub liśćmi ulubionej sałaty.