Sałatka z rukolą i mozzarellą: przepis z pomidorkami | Przepisy.pl pixel

Dieta 1200 kalorii

50 przepisów - 10 dni

Sałatka z rukolą i mozzarellą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

61

heart
943 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1581 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1702 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

2 opakowania

1 opakowanie

0.5 opakowania

1 łyżka

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pestki słonecznika upraż na suchej, rozgrzanej patelni.

Sałatka z rukolą i mozzarellą - Krok 1

Krok 2

Sos Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody oraz 3 łyżkami oliwy z oliwek. Dodaj uprażone pestki słonecznika.

Sałatka z rukolą i mozzarellą - Krok 2

Krok 3

W misce wymieszaj umyte i pokrojone na pół pomidorki, odsączone kulki mozzarelli oraz rukolę. Przełóż do salaterki.

Sałatka z rukolą i mozzarellą - Krok 3

Krok 4

Całość zalej przygotowanym sosem Knorr. Możesz podawać z grissini.

Sałatka z rukolą i mozzarellą - Krok 4
2

Opinie o przepisie

  • gmiloszewska2@gmail.com

    gmiloszewska2@gmail.com , 01.05.2024

    Super sprawa trafne i pomysłowe przepisy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Jenek Baczyńska

    Anna Jenek Baczyńska , 04.06.2016

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z rukolą i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z rukolą i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z rukolą i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z rukolą i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z rukolą i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z rukolą i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z rukolą i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z rukolą i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Łatwa sałatka grecka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z rukolą i mozzarelląSałatka z rukolą i mozzarellą

Szukasz pomysłu, jak zachować smak lata przez cały rok? Sałatka z rukolą i mozzarellą przychodzi z pomocą. Cechuje ją bogaty aromat i prostota przygotowania. Czego chcieć więcej? Wykorzystaj smaczne pomidorki, kulki mozzarelli, rukolę, słonecznik, oliwę i przyprawy. To wszystko, czego potrzebujesz do przyrządzenia tego pysznego dania. Sałatka z rukoli i mozzarelli będzie doskonałym uzupełnieniem codziennego menu, sprawdzając się w roli przekąski lub lunchu w pracy. Sałatka z rukolą, mozzarellą i pomidorami to także doskonała propozycja na menu grillowe.

Dla kogo?

Sałatka z mozzarellą i rukolą przypadnie do gustu miłośnikom warzywnych dodatków do dań, które można przygotować w kilkanaście minut.

Na jaką okazję?

Świetnie sprawdzi się podczas plenerowych przyjęć. Sałatka na grilla z rukolą i mozzarellą doskonale łączy się z różnymi gatunkami pieczonych mięs. Jest także pyszną przekąską, którą zabierzecie ze sobą do pracy czy w długą podróż.

Czy wiesz, że?

Mozzarella jest często stosowana w różnego rodzaju wypiekach. Dzięki swojej naturalnej ciągliwości świetnie komponuje się z zapiekankami oraz pizzą. Ser pochodzi z regionu Kampania w południowych Włoszech.

Dla urozmaicenia:

Sałatka na grilla z rukolą i słonecznikiem idealnie smakuje z włoskimi paluchami grissini.