Śliwki w kruszonce

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

276

23 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

0.75 szklanki

0.5 szklanki

1 opakowanie

1 kilogram

5 dekagramów

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śliwki przekroić na pół, wyjąć pestki.

Krok 2

Mąkę przesiać, posiekać ze schłodzoną Kasią, cukrem i cukrem waniliowym.

Krok 3

Składniki szybko połączyć rozcierając je palcami.

Krok 4

Część kruszonki wysypać na dno średniej tortownicy.

Krok 5

Na tym ściśle ustawić połówki śliwek.

Krok 6

Posypać pozostałą kruszonką.

Krok 7

Posypać płatkami migdałowymi.

Krok 8

Piec około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śliwki w kruszonce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śliwki w kruszonce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śliwki w kruszonce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śliwki w kruszonce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śliwki w kruszonce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śliwki w kruszonce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śliwki w kruszonce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej