Sos majonezowy z kaparami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos majonezowy z kaparami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 opakowanie

2 łyżki

1 łyżeczka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka utrzyj z cukrem i musztardą.

Krok 2

Nie przerywając mieszania bardzo wolno wlej olej.

Krok 3

Kiedy masa zgęstnieje, dodaj ocet i sos sałatkowy Knorr. Dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Do majonezu dodaj kapary, ogórki, ketchup, sok z cytryny i dokładnie wymieszaj. Podawaj do zimnych mięs i ryb.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos majonezowy z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos majonezowy z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos majonezowy z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos majonezowy z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos majonezowy z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos majonezowy z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos majonezowy z kaparami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos majonezowy z kaparami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos majonezowy z kaparamiSos majonezowy z kaparami

Sos majonezowy z kaparami będzie doskonałym uzupełnieniem pieczonych mięs podawanych na zimno, wędlin oraz ryb. Świetnie sprawdzi się również jako dodatek do świeżej sezonowej sałatki. Kiedy będziesz przygotowywać mięso na grilla, też koniecznie wykorzystaj przepis na ten sos. Pamiętaj, żeby kaparów nie dusić w wysokich temperaturach, gdyż wtedy tracą swój specyficzny i mocny smak. Jeśli chcesz, aby sos nabrał więcej ostrości, dodaj ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. Ewentualnie użyj blendera, gdy będziesz mieszać składniki na jednolitą masę. Sos majonezowy z kaparami wzbogać swoimi ulubionymi przyprawami, odpowiednia będzie chociażby: bazylia, oregano lub estragon. Ogórki konserwowe pokrój w drobną kostkę, a na koniec dodaj zielone oliwki lub starty żółty ser. Do dekoracji użyj świeżych listków bazylii. Tak przygotowany sos majonezowy podawaj w oddzielnej miseczce lub bezpośrednio na talerzu z przestudzonym pieczonym mięsem. Wypróbuj nasz przepis na sos i przekonaj się, jak wiele ma zastosowań. Koniecznie podziel się swoją opinią w komentarzu.