
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
200 mililitrów
1 sztuka
150 gramów
1 łyżeczka
2 łyżki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron al dente, według zaleceń producenta.

Krok 2
Cukinie pokrój wzdłuż na cienkie długie plastry. Na patelni wlej śmietanę z Fixem i 100 ml wody, dodaj musztardę i kapary. Całość zagotuj.

Krok 3
Dodaj makaron, pokrojonego w paseczki łososia oraz plastry cukinii. Wszystko razem gotuj przez 1 minutę pod przykryciem, aby cukinia zmiękła. Makaron na koniec dopraw porwanymi listkami bazylii. Podawaj z parmezanem.


Dobra rada:
Do gotowego makaronu możesz dodać pokrojone w plastry awokado.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tagliatelle z cukinią i łososiem
Tagliatelle z cukinią i łososiem to danie, które będzie idealne na wiele okazji. Łączy w sobie pikantne, a także delikatne w smaku składniki, tworząc smaczną, dobrze dobraną kompozycję. Każdy kęs będzie zaskakującym i smakowitym doświadczeniem. Wypróbuj nasz przepis na tagliatelle z cukinią i łososiem. Sprawdź, jak wybornie smakuje to danie!
Dla kogo? Makaron z łososiem wędzonym i cukinią przypadnie do gustu każdemu, kto chciałby nadać swoim posiłkom bardziej szykowną formę. Zacznij od podsmażenia słonych kaparów o charakterystycznym posmaku (ewentualnie mogą to być oliwki). Świetnie sprawdzają się nie tylko jako składnik tagliatelle z łososiem i cukinią, ale generalnie jako dodatek do dań kuchni śródziemnomorskiej. Dodaj odrobinę pikantnej musztardy dijon, a całość połącz sosem serowym. Taki zestaw składników w tagliatelle z łososiem i cukinią zapewni ci niesamowite doznania smakowe.
Na jaką okazję? Nie trzeba szukać specjalnego pretekstu do spróbowania łososia z cukinią i makaronem. Możemy jednak podpowiedzieć, że sprawdzi się doskonale podczas walentynkowej kolacji. Makaron z łososiem i cukinią warto przyrządzić w ramach niespodzianki dla bliskiej osoby.
Czy wiesz, że? Po zagotowaniu sosu dołącz pokrojoną w bardzo cienkie paski cukinię oraz niewielkie kawałki wędzonego łososia. Składniki te są dosyć miękkie, dlatego nie wymagają długiego smażenia – dołącz je do sosu na tagliatelle z łososiem pod koniec gotowania i chwilę podduś. Jeszcze tylko chwila dzieli cię od degustacji makaronu z cukinią i łososiem.
Dla urozmaicenia: Wymieszaj ze wszystkim makaron tagliatelle albo nieco szerszy pappardelle, ugotowany al dente, i podawaj gotowy makaron z łososiem i cukinią z dodatkiem porwanych listków świeżej bazylii. Smak łososia z makaronem i cukinią uzupełni także starty parmezan albo twardy ser, na przykład pecorino.