Tort Bałwanek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

347

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij
Tort Bałwanek

Składniki

2 sztuki

2 opakowania

null gramów

2 opakowania

1 opakowanie

1

1 sztuka

1

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopty przeciąć wzdłuż dwukrotnie, nasączyć, jeden placek posmarować dżemem i kremem, a drugi samym kremem.

Krok 2

Ułożyć przełożone biszkopty na tacy jeden nad drugim (nadać kształt bałwanka).

Krok 3

Kasię utrzeć z cukrem pudrem, podzielić na części – białą, czerwoną (dodać barwnik) oraz brązowa (dodać kakao).

Krok 4

Za pomocą szprycy udekorować zewnętrzną część tortu (jak na zdjęciu).

Krok 5

Z cukierków i chrupek zrobić buzię, nos, oczy i guziki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort Bałwanek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort Bałwanek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort Bałwanek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort Bałwanek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort Bałwanek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort Bałwanek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort Bałwanek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej