
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
0.5 pęczka
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z wodą i oliwą. Dodaj posiekaną kolendrę oraz sok z limonki.
Krok 2
Pomidory oraz cebulę pokrój w drobną kostkę, a następnie wymieszaj z przygotowanym sosem.
Krok 3
Tosty opiecz w tosterze lub piekarniku. Następnie na każdy nałóż po dużej łyżce salsy i udekoruj listkami ziół. Podawaj jako przekąskę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































