Zupa bazyliowa z fasolą i ziemniakami - przepis | Przepisy.pl pixel

Zupa z bazylii i fasoli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

5 sztuk

3 sztuki

200 gramów

3 sztuki

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj ziemniaki, obierz i pokrój w kostkę. Zieloną fasolkę pokrój na kawałeczki. Pomidory zanurz na 30 sekund we wrzątku, a następnie obierz ze skóry, podziel na ćwiartki i usuń pestki.

Krok 2

Zagotuj 1 l wody i rozprowadź w niej bulion Knorr.

Krok 3

Dodaj ziemniaki, gotuj 15 minut i po tym czasie dodaj fasolkę szparagową, pomidory i makaron. Gotuj ok 15 minut.

Krok 4

Pod koniec gotowania dodaj odsączoną z zalewy fasolę.

Krok 5

W międzyczasie w moździerzu utrzyj drobno posiekane listki bazylii wraz z czosnkiem i utartym serem. Tak przygotowaną masę wykładaj na wierzch zupy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z bazylii i fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z bazylii i fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z bazylii i fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z bazylii i fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z bazylii i fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z bazylii i fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z bazylii i fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z bazylii i fasoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej