
Składniki
100 gramów
1 sztuka
5 sztuk
3 sztuki
200 gramów
3 sztuki
100 gramów
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj ziemniaki, obierz i pokrój w kostkę. Zieloną fasolkę pokrój na kawałeczki. Pomidory zanurz na 30 sekund we wrzątku, a następnie obierz ze skóry, podziel na ćwiartki i usuń pestki.
Krok 2
Zagotuj 1 l wody i rozprowadź w niej bulion Knorr.
Krok 3
Dodaj ziemniaki, gotuj 15 minut i po tym czasie dodaj fasolkę szparagową, pomidory i makaron. Gotuj ok 15 minut.
Krok 4
Pod koniec gotowania dodaj odsączoną z zalewy fasolę.
Krok 5
W międzyczasie w moździerzu utrzyj drobno posiekane listki bazylii wraz z czosnkiem i utartym serem. Tak przygotowaną masę wykładaj na wierzch zupy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej