
Składniki
100 gramów
1 sztuka
5 sztuk
3 sztuki
200 gramów
3 sztuki
100 gramów
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj ziemniaki, obierz i pokrój w kostkę. Zieloną fasolkę pokrój na kawałeczki. Pomidory zanurz na 30 sekund we wrzątku, a następnie obierz ze skóry, podziel na ćwiartki i usuń pestki.
Krok 2
Zagotuj 1 l wody i rozprowadź w niej bulion Knorr.
Krok 3
Dodaj ziemniaki, gotuj 15 minut i po tym czasie dodaj fasolkę szparagową, pomidory i makaron. Gotuj ok 15 minut.
Krok 4
Pod koniec gotowania dodaj odsączoną z zalewy fasolę.
Krok 5
W międzyczasie w moździerzu utrzyj drobno posiekane listki bazylii wraz z czosnkiem i utartym serem. Tak przygotowaną masę wykładaj na wierzch zupy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej