Pieczeń rzymska z sosem borowikowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń rzymska z sosem borowikowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

10 gramów

1 szczypta

1 szczypta

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj drobno, dodaj do mięsa wraz z 2 jajkami, oraz dobrze odciśniętą bułką, wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Podziel na 2 części.

Krok 2

Pozostałe jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz.

Krok 3

Wysmaruj prostokątną brytfankę tłuszczę, ułóż mięso na spodzie. Na środku połóż jajka i posyp je pietruszką, przykryj resztą masy mięsnej.

Krok 4

Piecz w rozgrzanym piekarniku w temp. 180 C 50 min.

Krok 5

Podawaj z Sosem Knorr przygotowanym zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń rzymska z sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń rzymska z sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń rzymska z sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń rzymska z sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń rzymska z sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń rzymska z sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń rzymska z sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń rzymska z sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej