
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
4 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój ziemniaki w plasterki i ugotuj wraz z marchewką na półtwardo.
Krok 2
Przygotuj Barszcz biały Knorr według przepisu na opakowaniu.
Krok 3
Pokrój plastry boczku i dodaj je do zupy z przygotowanymi ziemniakami oraz marchewką. Podgotuj całość jeszcze przez 10 minut.
Krok 4
Na koniec przypraw zupę do smaku majerankiem i podawaj z pokrojonym jajkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz Biały z Majerankiem Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz biały Wielkanocny
Zupa, która sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole, ale również w inne dni roku – wielkanocny barszcz biały. Jest to danie o wyrazistym smaku z wyczuwalną nutą wędzonego boczku. Opcjonalnie możesz dodać do niego również kiełbasę, np. białą lub wędzoną. Pokrój ją w plasterki lub ugotuj w całości. Jeśli chcesz nadać zupie jeszcze więcej smaku, użyj odpowiednich przypraw, doskonale sprawdzi się ziele angielskie, liść laurowy, pieprz a także majeranek – świeży lub suszony. Ostrości nada potrawie rozgnieciony czosnek lub odrobina startego chrzanu. Do gotującej się zupy możesz wrzucić również suszone grzyby, np. podgrzybki czy borowiki. Pamiętaj, żeby ziemniaki, marchewkę oraz boczek gotować pod przykryciem. Barszcz biały wielkanocny podawaj z ugotowanym na twardo jajkiem lub chlebem na żytnim zakwasie. To zupa, którą można zaserwować w chlebowych miseczkach lub klasycznie na głębokim talerzu. Do dekoracji wykorzystaj np. natkę pietruszki. Wypróbuj nasz przepis i podziel się swoją opinią.