Churros

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

8 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

109 osób wydrukowało

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 łyżki

3 sztuki

80 dekagramów

30 dekagramów

2 szczypty

0.5 litra

1 opakowanie

0.5 litra

5 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę, Kasię, cukier i sól do momentu roztopienia się Kasi i rozpuszczenia cukru.

Krok 2

Do wrzątku wsyp mąkę wymieszaną z cynamonem. Zdejmij z palnika i ucieraj, aż ciasto będzie odstawać od brzegów naczynia.

Krok 3

Do ostudzonej masy wbijaj jajka, dobrze miksując.

Krok 4

Ciasto powinno być gładki i gęste. Ciasto włóż do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki.

Krok 5

Olej rozgrzej do temp. 175 stopni C.

Krok 6

Na olej wyciskaj Churros i smaż po 2 min. z każdej strony. Smacznego :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Churros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Churros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Churros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Churros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Churros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Churros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Churros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej