Cudeńka z posypką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

80

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

0.5 łyżeczki

1 łyżka

12 dekagramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

3 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce przez pół godziny.

Krok 2

Rozwałkować i wycinać ciasteczka za pomocą foremek.

Krok 3

Upiec w trybie góra dół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cudeńka z posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cudeńka z posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cudeńka z posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cudeńka z posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cudeńka z posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cudeńka z posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cudeńka z posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Cudeńka z posypkąCudeńka z posypką

Masz ochotę na zapiekankę z ziemniaków i mięsa? Świetnie, ale dzisiaj przyrządź ją trochę inaczej! Zamiast kroić ziemniaki i układać w plastrach na dnie naczynia, ugotuj je w mundurkach i wydrąż. Do środka włożysz farsz ziemniaczany, okraszony pomidorami z puszki. Będzie smakować wyśmienicie i z powodzeniem zastąpi tradycyjną, domową zapiekankę ziemniaczaną. Przygotuj farsz, smażąc mielone mięso na patelni razem z pokrojoną cebulką. Jeśli lubisz trochę ostrzejsze smaki, możesz dodać odrobinę posiekanego czosnku. Następnie dodaj gotowy sos oraz pomidory z puszki. Nie wyrzucaj soku, tylko wlej go na patelnię - w czasie duszenia przeniknie przez mięso i sprawi, że będzie bardzo miękkie i soczyste. Pod koniec duszenia dorzuć także miąższ z ziemniaków, który zagęści farsz. Smaż, dopóki sok z pomidorów całkiem nie odparuje. Farszem wypełnij łódeczki z ziemniaków, posyp startym serem i włóż do piekarnika na 10 minut. Możesz podawać z gęstą, kwaśną śmietaną, która idealnie pasuje do całości.