Gulasz myśliwski z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Gulasz myśliwski z cukinią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
134 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

152 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

143 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 opakowania

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

100 gramów

2 łyżki

150 mililitrów

50 mililitrów

1 litr

1 sztuka

3 ziarna

3 ziarna

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w grubą kostkę i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Następnie wyjmij cedzakową łyżką.

Krok 2

W tym samym garnku przesmaż pokrojony w kostkę boczek, cebulę oraz grzyby. Dodaj mięso.

Krok 3

Całość oprósz mąką. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie oraz pieprz i wymieszaj. Zalej czerwonym winem i zagotuj.

Krok 4

Zawartość opakowań Knorr wymieszaj z 1 litrem zimnej wody i wlej do garnka z mięsem. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie.

Krok 5

Cukinię pokrój w mniejsze kawałki, przesmaż na rozgrzanej oliwie i dopraw do smaku. Gotowy gulasz podawaj z kawałkami cukinii oraz ziemniaczanym purée, kaszą lub kopytkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz myśliwski z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz myśliwski z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz myśliwski z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz myśliwski z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz myśliwski z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz myśliwski z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz myśliwski z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz myśliwski z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz myśliwski z cukiniąGulasz myśliwski z cukinią

Mięso wieprzowe świetnie sprawdza się zaserwowane z różnymi dodatkami: grzybami, suszonymi owocami czy papryką. Podane w formie gulaszu myśliwskiego, z cukinią i grzybami, nabierze wyśmienitego smaku. Przygotuj go np. na ciepłą kolację, wykorzystując karkówkę wieprzową – najpierw pokrój w kostkę mięso i podsmaż w garnku na rozgrzanej oliwie, a kiedy się zarumieni, wyjmij je. W tym samym garnku podsmaż pokrojony w kostkę boczek, cebulę i grzyby (świeże lub mrożone), a następnie z powrotem dodaj mięso. Wszystko delikatnie oprósz mąką, dodaj liść laurowy, ziele angielskie oraz pieprz i wymieszaj. Dolej nieco czerwonego wina i zagotuj. Gdy karkówka będzie się gotowała, przyrządź sos myśliwski i dolej do mięsa. Tak przygotowany gulasz gotuj na małym ogniu, aż wieprzowina całkowicie zmięknie. W tym czasie pokrój na małe kawałki cukinię, podsmaż ją i dopraw ulubionymi przyprawami. Podawaj z ziemniakami lub kaszą. Koniecznie sprawdź nasz przepis na gulasz myśliwski z cukinią i podziel się swoją opinią.