
Składniki
2 szklanki
3 sztuki
2 łyżki
1 litr
2
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skarmelizuj połowę cukru i dodaj piwo.
Krok 2
Płyn ostudź, namocz w nim żelatynę i rozpuść. Delikatnie podgrzej.
Krok 3
Jajka ubij z pozostałą częścią cukru.
Krok 4
Zalej chłodnym, piwnym karmelem i dodaj bitą śmietanę. Wymieszaj.
Krok 5
Deser rozlej do szklanek, ułóż w kąpieli wodnej i gotuj chwilę na małym ogniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej