KRÓLEWICZ

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

20 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto kruche:

30 dekagramów

8 dekagramów

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

15 dekagramów

biszkopt:

5 sztuk

5 łyżek

5 łyżek

0.5 łyżeczki

krem:

1.5 litra

3 opakowania

3 opakowania

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

CIASTO KRUCHE: Wszystkie składniki połączyć, wyrobić ciasto, podzielić na dwie części i oddzielnie upiec.

Krok 2

BISZKOPT: Oddzielić żółtka od białek. Ubić białka na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodawać cukier i po jednym żółtku, wymieszać z mąką i proszkiem.

Krok 3

Upiec na złoty kolor.

Krok 4

MASA CZEKOLADOWA: Budyń gotujemy na mleku z cukrem, do gorącego wsypujemy galaretki i dokładnie mieszamy, aż się rozpuszczą.

Krok 5

Zagotować.

Krok 6

Przełożenie: ciasto kruche – ½ gorącej masy czekoladowej – biszkopt – ½ gorącej masy czekoladowej – ciasto kruche – polewa lub kilka łyżek masy czekoladowej – wiórka kokosowe

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • KRÓLEWICZ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • KRÓLEWICZ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • KRÓLEWICZ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • KRÓLEWICZ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • KRÓLEWICZ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • KRÓLEWICZ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • KRÓLEWICZ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kruche z kajmakiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej