Kruche z rabarbarem

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

6

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

136 osób wydrukowało

Pobierz pdf

124 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 szklanka

2 szklanki

1 opakowanie

2 łyżeczki

1 szklanka

0.5 szklanki

4 sztuki

kruszonka:

1 łyżka

1 szklanka

1

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na kruche ciasto wyrobić dokładnie i rozłożyć na przygotowanej blasze.

Krok 2

Ok. ¼ ciasta zostawić na chwilę (ok. 1 godz.) w lodówce.

Krok 3

Składniki kruszonki wyrobić bardzo dokładnie, dodając tyle mąki, aby konsystencja była praktycznie sypka, a w zasadzie krusząca się.

Krok 4

Rabarbar oczyścić, umyć i posiekać na małe kawałeczki.

Krok 5

Rozłożyć go na cieście, a następnie na wierzch zetrzeć ciasto z lodówki i na to wysypać kruszonkę.

Krok 6

Piec ok. 45 minut w 180 st.

Krok 7

Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej