PRZEPISY.PL

Krupnik na podrobach

  • 60
  • 6
  • Łatwe
  • 0
2
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • śmietana0.5 szklanki
  • sól i pieprz do smaku
  • włoszczyzna1 pęczek
  • kasza jęczmienna0.5 szklanki
  • grzyby suszone 6 szt
  • zielenina1 pęczek
    • Krok 1

      Z namoczonych grzybów, pozostaw wodę, dodaj włoszczyznę, podroby i gotuj wywar.
    • Krok 2

      Gdy warzywa zmiękną przecedź je.
    • Krok 3

      Na czysty wywar wrzuć kaszę, mięso z podrobów, pokrojone w drobne paski. Gdy kasza zmięknie połącz wszystkie składniki krupniku, przypraw i gotuj około 3 minut.
    • Krok 4

      Po zdjęciu z ognia zaciągnij śmietaną i dorzuć zieleninę.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    220
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    2
    osoby dodały do Mniamlisty
    15''
    4
    Łatwe
    113
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    5
    Łatwe
    248
    osób dodało do Mniamlisty
    15''
    4
    Łatwe