Kurczak BBQ przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak BBQ

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null szczypt

null szczypt

null

3 łyżki

null szczypt

5 sztuk

null szczypt

1 sztuka

1 sztuka

5 łyżek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon, następnie rozbij lekko tłuczkiem tak aby miało grubość nie większą niż 2cm.

Krok 2

Przygotuj marynatę. W misce wymieszaj ketchup z posiekaną cebulą, czosnkiem i kolendrą oraz z miodem i sokiem z cytryny.

Krok 3

Dodaj przyprawy: gałkę muszkatołową, imbir, pieprz Cayenne oraz przyprawę Knorr.

Krok 4

Gotowe piersi z kurczaka zamarynuj w przygotowanej marynacie i odstaw na 10 minut.

Krok 5

Teraz nałóż po jednej piersi wraz z marynatą do torebki pergaminowej z opakowania Fix Knorr.

Krok 6

Zamknij szczelnie torebki i połóż płasko na patelni. Smaż na średnio rozgrzanym ogniu przez ok. 5-6 minut z każdej strony. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak BBQ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak BBQ - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej