Mus tortowy z jabłek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

51

21 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

400 gramów

120 gramów

400 mililitrów

25 gramów

150 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

400 g jabłek upiec i przetrzeć przez sito.

Krok 2

20 g żelatyny rozpuścić w 5 łyżkach gorącej wody, ostudzić, dodać do jabłek i wymieszać.

Krok 3

Śmietankę ubić z cukrem, połączyć z masą jabłkową i schłodzić.

Krok 4

Spód biszkoptowy włożyć do tortownicy o takiej samej średnicy.

Krok 5

Boki tortownicy wyłożyć paskiem folii, posmarowanym Kasią.

Krok 6

Wylać na biszkopt mus. Wstawić do lodówki na godzinkę.

Krok 7

Pokroić zielone jabłko razem ze skórką na 1-milimetrowe plasterki.

Krok 8

Rozłożyć na talerzu w jednej warstwie i skropić sokiem z cytryny.

Krok 9

Wierzch i boki musu obłożyć plasterkami jabłka.

Krok 10

Sok jabłkowy podgrzać. Rozpuścić w nim 5 g żelatyny i ostudzić.

Krok 11

Jeszcze płynną galaretką oblać cienką warstwą mus i wstawić do lodówki na 30 min. Smacznego :D

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mus tortowy z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mus tortowy z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mus tortowy z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mus tortowy z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mus tortowy z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mus tortowy z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mus tortowy z jabłek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej