
Składniki
ciasto:
1 szklanka
2 sztuki
1.5 szklanki
1 szczypta
30 mililitrów
3 łyżki
farsz:
400 gramów
2 łyżki
2 sztuki
200 gramów
100 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto na naleśniki, mieszając ze sobą: mleko, jajka, mąkę, wodę, olej oraz odrobinę soli.

Krok 2
Miksuj wszystko razem do momentu uzyskania ciasta o gładkiej, jednolitej konsystencji.

Krok 3
Usmaż naleśniki.

Krok 4
Piersi z kurczaka pokrój w paski. Fix Knorr wymieszaj z olejem, natrzyj nim mięso i obsmaż je na patelni.

Krok 5
Cebulę pokrój w plastry, dodaj na patelnię i smaż przez chwilę. Całość wystudź i wymieszaj z tartym serem.

Krok 6
Farsz zawiń w naleśniki, ułóż w żaroodpornym naczyniu i piecz przez 20 minut w temperaturze 190 °C. Podawaj z sosem czosnkowym.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki à la kebab
Błyskawiczny obiad z charakterem. Naleśniki à la kebab z soczystymi, dobrze doprawionymi kąskami kurczaka to danie łączące tradycję z delikatną nutką orientu. Usmażyłaś naleśniki, ale nie masz pomysłu na to, z jakim farszem je podać? Postaw na kurczaka doprawionego przyprawami i ziołami typowymi dla kuchni tureckiej. Oprócz żółtego sera dodać możesz do niego garść pokrojonych w ósemki pieczarek, kukurydzę z puszki oraz plastry kiszonego ogórka. Nic nie stoi na przeszkodzie, by przygotować to danie na raty i usmażyć naleśniki dzień wcześniej. Pamiętaj jedynie, by zabezpieczyć je przed wyschnięciem folią do żywności i włożyć do lodówki. Nadzienie à la kebab będzie doskonale komponować się również z tortillą. Możesz przyrządzić ją samodzielnie lub kupić gotowe placki.