Ryż brązowy marki Britta smażony z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż brązowy marki Britta smażony z warzywami

Autor: FlyPR Fehler

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

300 gramów

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować ryż wg przepisu podanego na opakowaniu z dodatkiem startej skórki z cytryny. Marchew pokroić w drobną kostkę, cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. W woku rozgrzać olej, stale mieszając podsmażyć na nim cebulę i ryż. Dodać czosnek, marchewkę i groszek, na koniec domieszać migdały, ser. Doprawić danie solą, pieprzem i odrobiną soku z cytryny.

Krok 2

Aby zapoznać się z pełnym asortymentem niezwykle smakowitych i wszechstronnych produktów marki Britta zapraszamy na stronę: www.britta.pl oraz na fanpage: www.facebook.com/HalinaiBrittaNaTropieDobregoSmaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż brązowy marki Britta smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż brązowy marki Britta smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż brązowy marki Britta smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż brązowy marki Britta smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż brązowy marki Britta smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż brązowy marki Britta smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż brązowy marki Britta smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż brązowy marki Britta smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej