
Składniki
3 sztuki
450 gramów
1 opakowanie
100 gramów
1 słoik
1 sztuka
1 sztuka
50 gramów
1 szczypta
2 sztuki
100 gramów
100 mililitrów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Na patelni na rozgrzanym tłuszczu podsmaż posiekany czosnek cebulkę i papryczkę chili, dodaj szpinak całość smaż chwilę.Dodaj śmietanę i pokruszone orzeszki nerkowca.

Krok 2
Jeśli uważasz za konieczne dopraw do smaku i odstaw na bok do ostygnięcia. Gdy farsz będzie już zimny dodaj do niego pokrojone w drobna kostkę suszone pomidory i ser mozzarella.

Krok 3
Na foli ułóż piersi z kurczaka przykryj drugą warstwa foli i delikatnie uderzając tłuczkiem rozbij mięso na cienki płat. Na mięsie ułóż porcję szpinaku.

Krok 4
Brzegi mięsa delikatnie zawiń do środka całość zroluj zabezpieczając roladki wykałaczkami przed rozwinięciem się.

Krok 5
Roladki obsmaż z obu stron na rozgrzanym tłuszczu, przełóż je na bok, na tę samą patelnie wlej pomidory z puszki oraz ¼ szklanki wody. Dodaj 1 opakowanie Knorr Fix Spaghetti Bolognese.

Krok 6
Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Do sosu włóż na powrót roladki duś pod przykryciem około 15 minut aż mięso dojdzie w środku.


Dobra rada:
Dodaj do sosu pomidorowego dwie- trzy łyżki kaparów, dzięki temu nabierze on ciekawszego smaku.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Roladki po bolońsku
Roladki po bolońsku to potrawa łatwa do przygotowania, a jej smak jest z wyższej półki. Oto jeden z lepszych obiadów z drobiu, jaki można sobie wymarzyć – farsz ze szpinaku i mozzarelli zawinięty w pierś z kurczaka. Całość podana z aromatycznym sosem pomidorowym. Jedno z tych dań, które trzeba spróbować!
Dla kogo?
Dla miłośników łatwych do przygotowania, ale zachwycających smakiem potraw. Bolońskie roladki to przepis, któremu trudno będzie się oprzeć.
Na jaką okazję?
Przepis na roladki po bolońsku to idealny pomysł na niedzielny obiad. Gwarantujemy, że rodzina nie będzie narzekać!
Czy wiesz, że?
Mrożony szpinak jest bardzo praktyczny, bo można łatwo i szybko stworzyć z niego pyszne danie. Dlatego zawsze warto mieć go w zamrażarce!
Dla urozmaicenia:
Przepis na roladki po bolońsku możesz urozmaicić, dodając do sosu pomidorowego trochę kaparów. Smak będzie jeszcze ciekawszy!