Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal
105 przepisów - 21 dni

Składniki
200 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
50 gramów
1 sztuka
10 gramów
50 mililitrów
1 łyżeczka
1 sztuka
50 mililitrów
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przekrój pomidory i mozzarelle na pół. Awokado obierz ze skóry i pokrój w dużą kostkę, suszone pomidory i bazylię - w paski.
Krok 2
Podsmaż orzechy pinii na suchej patelni, na złoty kolor.
Krok 3
Umyj rukolę i odetnij końcówki, po czym wszystkie przygotowane dotychczas składniki umieść w dużej misce.
Krok 4
Rozpuść Bulionetkę wołową Knorr w ½ litra gorącej wody i odstaw do ostudzenia.
Krok 5
Wymieszaj dokładnie ocet balsamico, musztardę, szczyptę cukru i cztery łyżki rozpuszczonego bulionu, powoli dodając oliwę z oliwek - do momentu, gdy powstanie gęsta emulsja.
Krok 6
Polej sałatkę tak przygotowanym dressingiem bezpośrednio przed podaniem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka Caprese
Delikatna, orzeźwiająca i bardzo prosta w przygotowaniu sałatka caprese to popularne danie kuchni włoskiej. Przygotowuje się ją zazwyczaj z mozzarelli, pomidorów oraz świeżej bazylii. Z dodatkiem awokado, pomidorów suszonych oraz cherry, orzeszków pinii i rukoli sałatka caprese może zamienić się w smaczną kolację albo drugie śniadanie. Chrupiące orzeszki pinii tworzą smaczny kontrast z pomidorami, a rukola sprawia, że potrawa nabiera wyrazistego, delikatnie pikantnego i orzechowego posmaku. Czy ten opis sprawił, że nabrałeś jeszcze większej ochoty na ten przysmak?
Dla kogo?
Sałatka caprese z sosem balsamicznym to propozycja dla wszystkich osób lubiących świeże, lekkie i klasyczne sałatki, których przygotowanie nie musi kojarzyć się z tym, co trudne i czasochłonne.
Na jaką okazję?
Tak przygotowana sałatka sprawdzi się też jako przekąska na przyjęciu, pikniku lub podczas grillowania. Zobacz, jak ją przygotować krok po kroku! Życzymy smacznego!
Czy wiesz, że?
Sałatka caprese polana sosem na bazie octu balsamicznego, musztardy, bulionu oraz oliwy będzie świetnie komponowała się z grillowaną bagietką, ziołową focaccią lub włoskimi wytrawnymi paluszkami. Spróbuj sam!
Dla urozmaicenia:
Do tak przyrządzonej sałatki caprese warto także dodać pestki słonecznika lub dyni. Proponowane w przepisie składniki będą również dobrze współgrały z czarnymi lub zielonymi oliwkami. Sałatka caprese przepis? Mówisz, masz!








































