
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
8 łyżeczek
2 sztuki
2 sztuki
4 łyżki
8 plastrów
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
1 opakowanie
8 łyżeczek
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Przygotuj zalewę - połącz Knorr Naturalnie Smaczne „Gulasz" z 1 łyżeczką oleju. Wysmaruj uprzednio umyty schab i piecz w temperaturze 190 °C około 50 minut.

Krok 2
Ziemniaki ugotuj i posyp zielonym koprem.

Krok 3
Umyj bakłażana, przekrój wzdłuż na połowę i wydrąż ze środka część miąższu.

Krok 4
Miąższ połącz z posiekanym koprem, pokrojonymi drobno suszonymi pomidorami i cukinią oraz startym świeżym imbirem. Całość wymieszaj i włóż do środka bakłażana po czym go zapiecz. Tak przyrządzonego bakłażana można spożywać na ciepło lub na zimno.

Krok 5
Marchew i seler umyj, a następnie zetrzyj na tarce. Dodaj chrzan i Knorr Naturalnie Smaczne Sos sałatkowy Koperkowo-ziołowy z gorczycą z pozostałą ilością oleju. Surówkę posyp natką pietruszki.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, miedzi, witaminy A, witaminy C, witaminy E, witaminy D, niacyny, witamin z grupy B: B1, B6, B12.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Schab pieczony z sosem gulaszowym
Lubisz wyraziste potrawy? Schab pieczony z sosem gulaszowym to danie, obok którego nie da się przejść obojętnie. Z pewnością zachwyci Cię znakomitym smakiem soczystego mięsa oraz ostrością sosu rodem z węgierskiego talerza. Całość wzbogacona o bukiet warzyw to gwarancja zbilansowanego obiadu.
Dla kogo? To znakomity przepis dla fanów gulaszu. Doskonały pomysł na danie obiadowe dla całej rodziny, zwłaszcza podczas chłodnych dni – rozgrzeje i nasyci.
Na zdrowie! Przepis na obiad doskonały? Masz go przed sobą! To danie jest nie tylko pożywne, ale równocześnie stanowi element zbilansowanej diety 2000 kcal. Jedna porcja pieczonego schabu z sosem gulaszowym oraz dodatkami zaspokoi aż 39,5% dziennego zapotrzebowania na białko. To wyśmienity wynik! A co z warzywami? Marchew, natka pietruszki, brokuł oraz bakłażan dostarczą Ci witamin niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Czy wiesz, że? Gulasz to po węgiersku pörkölt. Nazwa wywodzi się od starego węgierskiego słowa – pergelt, co w tłumaczeniu oznacza „przypieczony” bądź „przyrumieniony”.