Szaszłyki z karkówki z boczkiem i kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z karkówki z boczkiem i kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

heart
130 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

523 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

599 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 opakowanie

200 gramów

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w dużą kostkę. Kiełbasę, boczek oraz warzywa również pokrój w podobnej wielkości kawałki.

Szaszłyki z karkówki z boczkiem i kiełbasą - Krok 1

Krok 2

W misce połącz musztardę, olej i majeranek – dodaj przyprawę Knorr i wymieszaj. Do przygotowanej marynaty włóż pokrojoną karkówkę. Odstaw do lodówki na 15 minut.

Szaszłyki z karkówki z boczkiem i kiełbasą - Krok 2

Krok 3

Po tym czasie wszystkie składniki nabijaj na przemian na drewniane patyki.

Szaszłyki z karkówki z boczkiem i kiełbasą - Krok 3

Krok 4

Szaszłyki ułóż na rozgrzanym ruszcie i smaż przez ok. 20 minut obracając co chwila. Gotowe szaszłyki podawaj z musztardą i opiekanymi ziemniakami.

Szaszłyki z karkówki z boczkiem i kiełbasą - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby drewniane patyki nie paliły się na grillu, namocz je wcześniej w wodzie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z karkówki z boczkiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z karkówki z boczkiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z karkówki z boczkiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z karkówki z boczkiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z karkówki z boczkiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z karkówki z boczkiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z karkówki z boczkiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z karkówki z boczkiem i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szaszłyki z karkówki z boczkiem i kiełbasąSzaszłyki z karkówki z boczkiem i kiełbasą

Planujesz przyjęcie przy grillu i zastanawiasz się, jakie mięso będzie najlepsze? Połącz ze sobą kilka gatunków i przygotuj smaczne szaszłyki. Sięgnij po karkówkę, mięso które często podaje się opieczone na ruszcie – nadaje się do tego doskonale. Jest soczysta i krucha, a żeby wydobyć z niej pełnię smaku, nadziej ją na patyczki razem z kiełbasą i wędzonym boczkiem. Jednak zanim to zrobisz, wieprzowinę zamarynuj w przyprawie i musztardzie, by dodać jej wyrazistości. Jeśli lubisz pikantne mięso, użyj musztardy dijon. Żeby urozmaicić wygląd i smak szaszłyków, karkówkę, boczek i kiełbasę przeplataj kawałkami zielonej lub czerwonej papryki oraz cebulą. Jeśli chcesz, dodaj także inne składniki – na grilla doskonale nadają się pieczarki i bakłażan. Szaszłyki z karkówki z boczkiem i kiełbasą serwuj z pieczonymi ziemniakami, musztardą albo pikantnym sosem, na przykład paprykowym lub czosnkowym. Przed podaniem możesz oprószyć je rozmarynem. Skorzystaj z naszego przepisu przy najbliższej okazji.