
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
null
null szczypt
null
100 mililitrów
800 gramów
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
100 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w grubą kostkę i każdą naszpikuj kawałkiem czosnku i słoniny.
Krok 2
Skórki ze słoniny sparz, wyłóż nimi rondel, dodaj pokrojone w kostkę cebule, marchewkę, posiekaną trybulę i liść laurowy.
Krok 3
Całość zalej winem i duś na małym ogniu. Pod koniec dodaj koncentrat pomidorowy i mąkę zrumienioną na maśle.
Krok 4
Duś do miękkości a na koniec przypraw solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























