
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
null
null szczypt
null
100 mililitrów
800 gramów
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
100 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w grubą kostkę i każdą naszpikuj kawałkiem czosnku i słoniny.
Krok 2
Skórki ze słoniny sparz, wyłóż nimi rondel, dodaj pokrojone w kostkę cebule, marchewkę, posiekaną trybulę i liść laurowy.
Krok 3
Całość zalej winem i duś na małym ogniu. Pod koniec dodaj koncentrat pomidorowy i mąkę zrumienioną na maśle.
Krok 4
Duś do miękkości a na koniec przypraw solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej