Wołowina trochę inaczej duszona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina trochę inaczej duszona

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

null

null szczypt

null

100 mililitrów

800 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w grubą kostkę i każdą naszpikuj kawałkiem czosnku i słoniny.

Krok 2

Skórki ze słoniny sparz, wyłóż nimi rondel, dodaj pokrojone w kostkę cebule, marchewkę, posiekaną trybulę i liść laurowy.

Krok 3

Całość zalej winem i duś na małym ogniu. Pod koniec dodaj koncentrat pomidorowy i mąkę zrumienioną na maśle.

Krok 4

Duś do miękkości a na koniec przypraw solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina trochę inaczej duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina trochę inaczej duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina trochę inaczej duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina trochę inaczej duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina trochę inaczej duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina trochę inaczej duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina trochę inaczej duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina trochę inaczej duszona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej