Wołowina trochę inaczej duszona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina trochę inaczej duszona

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

null

null szczypt

null

100 mililitrów

800 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w grubą kostkę i każdą naszpikuj kawałkiem czosnku i słoniny.

Krok 2

Skórki ze słoniny sparz, wyłóż nimi rondel, dodaj pokrojone w kostkę cebule, marchewkę, posiekaną trybulę i liść laurowy.

Krok 3

Całość zalej winem i duś na małym ogniu. Pod koniec dodaj koncentrat pomidorowy i mąkę zrumienioną na maśle.

Krok 4

Duś do miękkości a na koniec przypraw solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina trochę inaczej duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina trochę inaczej duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina trochę inaczej duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina trochę inaczej duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina trochę inaczej duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina trochę inaczej duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina trochę inaczej duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina trochę inaczej duszona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej