Wołowina trochę inaczej duszona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina trochę inaczej duszona

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

null

null szczypt

null

100 mililitrów

800 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w grubą kostkę i każdą naszpikuj kawałkiem czosnku i słoniny.

Krok 2

Skórki ze słoniny sparz, wyłóż nimi rondel, dodaj pokrojone w kostkę cebule, marchewkę, posiekaną trybulę i liść laurowy.

Krok 3

Całość zalej winem i duś na małym ogniu. Pod koniec dodaj koncentrat pomidorowy i mąkę zrumienioną na maśle.

Krok 4

Duś do miękkości a na koniec przypraw solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina trochę inaczej duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina trochę inaczej duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina trochę inaczej duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina trochę inaczej duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina trochę inaczej duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina trochę inaczej duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina trochę inaczej duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina trochę inaczej duszona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej