Wołowina trochę inaczej duszona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina trochę inaczej duszona

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

null

null szczypt

null

100 mililitrów

800 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w grubą kostkę i każdą naszpikuj kawałkiem czosnku i słoniny.

Krok 2

Skórki ze słoniny sparz, wyłóż nimi rondel, dodaj pokrojone w kostkę cebule, marchewkę, posiekaną trybulę i liść laurowy.

Krok 3

Całość zalej winem i duś na małym ogniu. Pod koniec dodaj koncentrat pomidorowy i mąkę zrumienioną na maśle.

Krok 4

Duś do miękkości a na koniec przypraw solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina trochę inaczej duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina trochę inaczej duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina trochę inaczej duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina trochę inaczej duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina trochę inaczej duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina trochę inaczej duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina trochę inaczej duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina trochę inaczej duszona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej