Wołowina z pędami bambusa, ryż brązowy

Autor: dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

ratingratingratingratingrating

1

20 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

0.5 puszka

1 łyżeczka

3 sztuki

1 szczypta

4 łyżeczki

2.5 łyżki

4 łyżki

4 łyżeczki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa i mięso umyć, odsączyć. Mięso i paprykę pokroić w paski. Pędy bambusa odsączyć i drobno pokroić. Ryż ugotować na sypko.

Wołowina z pędami bambusa, ryż brązowy - Krok 1

Krok 2

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na patelni z olejem, następnie dodać mięso i przyprawę Delikat Knorr. Stale mieszając doprowadzić mięso do miękkości po czym dodać paprykę i pędy bambusa, wymieszać i gotować jeszcze kilka minut.

Wołowina z pędami bambusa, ryż brązowy - Krok 2

Krok 3

Do gotowej potrawy dodać pieprz cayenne, przeciśnięty przez praskę czosnek, ketchup pikantny i sos sojowy. Wymieszać. Gdy potrawa jest za gęsta dodać niewielką ilość wody przegotowanej.

Wołowina z pędami bambusa, ryż brązowy - Krok 3

Krok 4

Gotową potrawę posypać natką pietruszki. Podawać z ciepłym ryżem wymieszanym z margaryną Flora ProActiv.

Wołowina z pędami bambusa, ryż brązowy - Krok 4
dr med. Lucyna Małgorzata Pachocka

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, żelaza, cynku, miedzi, witamin A, B1, B2, PP, B6, C, B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina z pędami bambusa, ryż brązowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina z pędami bambusa, ryż brązowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina z pędami bambusa, ryż brązowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina z pędami bambusa, ryż brązowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina z pędami bambusa, ryż brązowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina z pędami bambusa, ryż brązowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina z pędami bambusa, ryż brązowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej