
Składniki
ciasto:
1 szklanka
2 sztuki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
2 łyżki
farsz:
250 gramów
200 gramów
1 opakowanie
1 szczypta
3 sztuki
300 mililitrów
2 łyżki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski przesiej mąkę, wbij jaja, dodaj olej, wodę i mleko. Połączone składniki wymieszaj na gładką masę.
Krok 2
Naleśniki usmaż na rozgrzanej patelni z 1 łyżeczką oleju.
Krok 3
Na patelni z rozgrzanym masłem obsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek, do momentu aż się zeszkli, po czym dodaj szpinak i dopraw pieprzem, smaż ok. 2 min. Odstaw do wystygnięcia, po czym połącz z serem feta.
Krok 4
W 300 ml zimnej wody wymieszaj Fix Neapoli Knorr i zagotuj.
Krok 5
Na naleśniki nałóż farsz i zawijając brzegi do środka zroluj ciasto. Naleśniki ułóż w naczyniu żaroodpornym posmarowanym masłem i zalej przygotowanym sosem. Piecz w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni C ok. 15 min, pod koniec pieczenia posyp serem i wstaw na górę piekarnika aby się zrumienił.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej