
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
150 gramów
1 pęczek
300 gramów
null
2 sztuki
1 sztuka
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczniaki umyj i osusz na ręczniku papierowym, pokrój w grube paski.
Krok 2
Cebulę pokrój w piórka, kalafiora podziel na małe różyczki.
Krok 3
Makaron ugotuj na półtwardo (al. Dente) odcedź, przelej zimną wodą.
Krok 4
Na oleju przesmaż cebulę, jak zrobi się szklista dodaj kalafiora, duś 5 min, potem dodaj boczniaki i duś jeszcze 5 min.
Krok 5
Zagotuj śmietankę, dodaj knorr Sos grzybowy, następnie lekko ostudź i dodaj jajka.
Krok 6
Natrzyj żaroodporne naczynie tłuszczem, ułóż na przemian makaron i przygotowane warzywa.
Krok 7
Polej wszystko wcześniej przygotowanym sosem i posyp startym serem. Włóż do rozgrzanego piekarnika do 180 C i piecz ok 30 min.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej