
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
300 gramów
2 sztuki
500 mililitrów
2 sztuki
1 sztuka
150 gramów
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczniaki umyj i osusz na ręczniku papierowym, pokrój w grube paski.
Krok 2
Cebulę pokrój w piórka, kalafiora podziel na małe różyczki.
Krok 3
Makaron ugotuj na półtwardo (al. Dente) odcedź, przelej zimną wodą.
Krok 4
Na oleju przesmaż cebulę, jak zrobi się szklista dodaj kalafiora, duś 5 min, potem dodaj boczniaki i duś jeszcze 5 min.
Krok 5
Zagotuj śmietankę, dodaj knorr Sos grzybowy, następnie lekko ostudź i dodaj jajka.
Krok 6
Natrzyj żaroodporne naczynie tłuszczem, ułóż na przemian makaron i przygotowane warzywa.
Krok 7
Polej wszystko wcześniej przygotowanym sosem i posyp startym serem. Włóż do rozgrzanego piekarnika do 180 C i piecz ok 30 min.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej