
Składniki
20 dekagramów
15 dekagramów
10 sztuk
1 sztuka
1 szczypta
4 łyżki
4 łyżki
3 łyżki
500 mililitrów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron, a następnie przełóż go do naczynia do zapiekania.

Krok 2
Podsmaż mięso na oleju do momentu, gdy stanie się sypkie.

Krok 3
Wymieszaj Fix Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr z 500 mililitrami wody, zagotuj i połącz z makaronem.

Krok 4
Pokrój pieczarki w plastry, a cebulę w kostkę. Następnie dodaj do makaronu mięso oraz pokrojone warzywa.

Krok 5
Całość delikatnie wymieszaj, oprósz tymiankiem, polej masłem oraz posyp serem. Piecz 25 minut w temperaturze 180°C, po czym podawaj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka z pieczarkami
Pieczarki są popularne ze względu na swój charakterystyczny smak i aromat. Wykorzystaj ten atut i przygotuj z ich dodatkiem prostą zapiekankę. Do jej przyrządzenia wybierz dowolny makaron i ugotuj go al dente. Sięgnij po muszelki, świderki lub penne. Wypróbuj także wariantu z makaronami wieloziarnistymi lub kolorowymi. Z całością dobrze będzie komponować się mięso mielone (dowolnie: wieprzowe, wołowe bądź drobiowe), podsmażone na patelni z cebulą. Przygotuj do niego sos na bazie świeżych lub suszonych pomidorów, czosnku i aromatycznych ziół (bazylii, oregano, tymianku). Pieczarki dodaj na końcu, aby nie straciły smaku i zapachu. Wszystkie składniki połącz ze sobą i chwilę podduś. Podstawową wersję urozmaicaj o dodatkowe sezonowe warzywa, np. szpinak lub paprykę. Przed włożeniem potrawy do piekarnika, posyp jej wierzch startym żółtym serem, opcjonalnie wymieszanym z parmezanem. Zapiekankę z pieczarkami podawaj na gorąco. Udekoruj ją pomidorami koktajlowymi i świeżymi liśćmi tymianku. Wypróbuj nasz przepis.



































