
Składniki
20 dekagramów
15 dekagramów
10 sztuk
1 sztuka
1 szczypta
4 łyżki
4 łyżki
3 łyżki
500 mililitrów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron, a następnie przełóż go do naczynia do zapiekania.

Krok 2
Podsmaż mięso na oleju do momentu, gdy stanie się sypkie.

Krok 3
Wymieszaj Fix Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr z 500 mililitrami wody, zagotuj i połącz z makaronem.

Krok 4
Pokrój pieczarki w plastry, a cebulę w kostkę. Następnie dodaj do makaronu mięso oraz pokrojone warzywa.

Krok 5
Całość delikatnie wymieszaj, oprósz tymiankiem, polej masłem oraz posyp serem. Piecz 25 minut w temperaturze 180°C, po czym podawaj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka z pieczarkami
Pieczarki są popularne ze względu na swój charakterystyczny smak i aromat. Wykorzystaj ten atut i przygotuj z ich dodatkiem prostą zapiekankę. Do jej przyrządzenia wybierz dowolny makaron i ugotuj go al dente. Sięgnij po muszelki, świderki lub penne. Wypróbuj także wariantu z makaronami wieloziarnistymi lub kolorowymi. Z całością dobrze będzie komponować się mięso mielone (dowolnie: wieprzowe, wołowe bądź drobiowe), podsmażone na patelni z cebulą. Przygotuj do niego sos na bazie świeżych lub suszonych pomidorów, czosnku i aromatycznych ziół (bazylii, oregano, tymianku). Pieczarki dodaj na końcu, aby nie straciły smaku i zapachu. Wszystkie składniki połącz ze sobą i chwilę podduś. Podstawową wersję urozmaicaj o dodatkowe sezonowe warzywa, np. szpinak lub paprykę. Przed włożeniem potrawy do piekarnika, posyp jej wierzch startym żółtym serem, opcjonalnie wymieszanym z parmezanem. Zapiekankę z pieczarkami podawaj na gorąco. Udekoruj ją pomidorami koktajlowymi i świeżymi liśćmi tymianku. Wypróbuj nasz przepis.