
Składniki
20 dekagramów
15 dekagramów
10 sztuk
1 sztuka
1 szczypta
4 łyżki
4 łyżki
3 łyżki
500 mililitrów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron, a następnie przełóż go do naczynia do zapiekania.

Krok 2
Podsmaż mięso na oleju do momentu, gdy stanie się sypkie.

Krok 3
Wymieszaj Fix Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr z 500 mililitrami wody, zagotuj i połącz z makaronem.

Krok 4
Pokrój pieczarki w plastry, a cebulę w kostkę. Następnie dodaj do makaronu mięso oraz pokrojone warzywa.

Krok 5
Całość delikatnie wymieszaj, oprósz tymiankiem, polej masłem oraz posyp serem. Piecz 25 minut w temperaturze 180°C, po czym podawaj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka z pieczarkami
Pieczarki są popularne ze względu na swój charakterystyczny smak i aromat. Wykorzystaj ten atut i przygotuj z ich dodatkiem prostą zapiekankę. Do jej przyrządzenia wybierz dowolny makaron i ugotuj go al dente. Sięgnij po muszelki, świderki lub penne. Wypróbuj także wariantu z makaronami wieloziarnistymi lub kolorowymi. Z całością dobrze będzie komponować się mięso mielone (dowolnie: wieprzowe, wołowe bądź drobiowe), podsmażone na patelni z cebulą. Przygotuj do niego sos na bazie świeżych lub suszonych pomidorów, czosnku i aromatycznych ziół (bazylii, oregano, tymianku). Pieczarki dodaj na końcu, aby nie straciły smaku i zapachu. Wszystkie składniki połącz ze sobą i chwilę podduś. Podstawową wersję urozmaicaj o dodatkowe sezonowe warzywa, np. szpinak lub paprykę. Przed włożeniem potrawy do piekarnika, posyp jej wierzch startym żółtym serem, opcjonalnie wymieszanym z parmezanem. Zapiekankę z pieczarkami podawaj na gorąco. Udekoruj ją pomidorami koktajlowymi i świeżymi liśćmi tymianku. Wypróbuj nasz przepis.