• Logowanie
  • Rejestracja
  • Pobierz e-book
  • Książka kulinarna
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Przepisy influencerów
    • Dania i przekąski
      Dania główneDomowe przetworyDania mączneJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizzePrzystawkiSałatki
      SosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupy
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Składniki
      OwoceWarzywaGrzybyMięsoRybyOwoce morzaJajkaNabiałMakaronKaszaRyż
      BakalieCzekolada
    • WEGE
      Dania wegańskieDania wegetariańskie
    • Diety
      Bez dodatku soli Bez laktozyDieta 1200 kaloriiDieta 1500 kaloriiDieta 2000 kaloriiDieta obniżająca cholesterol 1500 kcalDieta obniżająca cholesterol 2000 kcalZdrowe obiady
    • Okazje
      GrillHalloweenImprezaKarnawałPiknikSylwesterTłusty CzwartekUroczysta kolacjaWalentynkiWielkanocWigilia i Święta
    • Posiłek
      ŚniadaniePrzekąskiObiadKolacjaDania do pracy
    • Na skróty
      Prosty przepisPrzepisy FITSzybkie przepisyTanie daniaPrzepisy z 3 składnikówPrzepisy z 4 składnikówPrzepisy z 5 składnikówInstagram
    • Popularne
      Ulubione daniaUlubione ciastaOstatnio dodane
    • Kuchnie świata
      Kuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia Bliskiego WschoduKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia gruzińskaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia koreańska
      Kuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalnaKuchnia polska Kuchnia Północnej AfrykiKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Sposób przygotowania
      BlendowanieDuszenieGotowanieGotowanie na parzeGrillowaniePieczenieSmażenie
  • CO MASZ W LODÓWCE?
  • BlogBlog
    • Magazyn
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Społeczność
  • Newsletter
Mięsa i sosy ›Sałatki na Święta ›Ciasta i ciasteczka ›Sylwester ›
  • produkt
  • kremy
  • przepisy
  • pomysły
Coś dla małych i dużych! Sezonowe owoce to pyszny i sprawdzony sposób na dekorację wypieków. Połóż je na kremie, ozdób listkiem mięty i smacznego!
PIECZMY
Gdy masz ochotę na coś słodkiego, miej pod ręką Babeczki od Kasi! To klasyka, która zawsze wychodzi i świetna baza do dalszych eksperymentów.
PIECZMY
Dla prawdziwych czekoladoholików i nie tylko! Pyszne z polewą, kremem czekoladowym lub jeszcze ciepłe z piekarnika. Nic dodać, nic ująć!
PIECZMY
TWÓJ NOWY PATENT
NA BABECZKI!
BABECZKI KLASYCZNE
Gdy masz ochotę na coś słodkiego, miej pod ręką Babeczki od Kasi! To klasyka, która zawsze wychodzi i świetna baza do dalszych eksperymentów.
BABECZKI CZEKOLADOWE
Dla prawdziwych czekoladoholików i nie tylko! Pyszne z polewą, kremem czekoladowym lub jeszcze ciepłe z piekarnika. Nic dodać, nic ująć!
ZOBACZ, JAKIE
TO PROSTE!
KRAM
Z KREMAMI
Krem mango
kostka do pieczenia Kasia Maślany Smak 200 g -
twaróg sernikowy 250 g -
cukier puder 50 g -
mango 1 szt. -
PRZEPIS
Chipsy kokosowe lekko upraż na suchej patelni. Mango obierz, połowę pokrój na kawałki i zmiksuj na purée. Miękką Kasię utrzyj z cukrem pudrem i twarożkiem. Następnie dodawaj po łyżeczce przetarte przez sito mango (100 g) i delikatnie mieszaj. Otrzymany krem przełóż do worka cukierniczego i wyciśnij na babeczki kremowe rozetki. Udekoruj kostkami pozostałego mango i kokosowymi chipsami.SPRAWDŹ >
Krem mascarpone
- serek mascarpone 500 g
- grenadina 500 ml
- cukier puder 5 łyżek

PRZEPIS
Ser mascarpone utrzyj (mikserem) z cukrem pudrem i syropem z granatów na gładką, gęstą masę i przełóż do szprycy cukierniczej. Przygotowany krem wyciśnij na wierzch babeczek, a następnie udekoruj owocami i kolorową posypką.SPRAWDŹ >
Krem budyniowy
budyń waniliowy 1 opakowanie -
2 szklanki mleka -

PRZEPIS
Gotuj sos z proszku z mlekiem według instrukcji na opakowaniu (jeśli konsystencja jest zbyt gęsta, dodaj trochę mleka). Ostudź go delikatnie i umieść na wierzchu upieczonego ciasta. Udekoruj borówkami (opłukanymi i wysuszonymi na papierowym ręczniku).SPRAWDŹ >
Krem czekoladowy
- ciemna czekolada 40 g
- kostka do pieczenia Kasia 150 g
- cukier 100 g

PRZEPIS
W kąpieli wodnej rozpuść ciemną czekoladę. Zmiksuj Kasię z drobnoziarnistym cukrem, aż do rozpuszczenia cukru. Dodaj rozpuszczoną czekoladę i delikatnie wymieszaj do połączenia składników. Nałóż krem na babeczki za pomocą rękawa cukierniczego lub strzykawki. Na wierzchu ułóż M&M's lub Lentilky.SPRAWDŹ >
Krem kokosowy
płatki kukurydziane 80 g -
wiórki kokosowe 25 g -
biała czekolada (rozpuszczona) 125 g -

PRZEPIS
W misce zmieszaj płatki kukurydziane i kokos. Dodaj rozpuszczoną białą czekoladę i dokładnie wymieszaj. Udekoruj każdą babeczkę masą kokosową tak, by uformować gniazdka. Posyp krem zielonymi żelkami, udekoruj skorupkami z pieczonego kokosu i obsyp skórką z limonki.SPRAWDŹ >
Więcej przepisów znajdziesz na www.przepisy.plSPRAWDŹ
PRZEPISY NA DOBRĄ
ZABAWĘ!
CZERWONA PORZECZKA
Upiecz babeczki Kasi według przepisu na opakowaniu. Przygotuj krem. W misce wymieszaj serek mascarpone, schłodzoną śmietankę i cukier puder. Mieszaj mieszadłami miksera, aż otrzymany krem będzie miał konsystencję bitej śmietany. Masę przełóż do szprycy cukierniczej i wyciśnij na babeczkach rozetki z kremu. Na kremie ułóż gałązki porzeczek i polej sosem owocowym. Udekoruj listkami.
Składniki:
  • 1 opakowanie babeczek czekoladowych Kasi
  • krem mascarpone: 250 g serka mascarpone, 250 g śmietanki 36%, 3 łyżeczki cukru pudru
  • 12 gałązek porzeczek
  • sos owocowy
  • listki mięty lub kolendry
JEŻYNOWE
Upiecz babeczki Kasi według przepisu na opakowaniu. Przygotuj krem. Jeżyny rozgnieć widelcem, dodaj 100 g cukru i sok z cytryny, zagotuj, a następnie przetrzyj przez sito. Białka i pozostały cukier umieść w kąpieli wodnej i ubijaj, aż cukier się rozpuści. Następnie przestudź i ubijaj, aż piana będzie sztywna i zimna. Do tak przygotowanej piany dodawaj partiami kawałki miękkiej Kasi i mieszaj, aż krem będzie gładki i gęsty. Pod koniec miksowania dodaj po łyżeczce połowę przetartych jeżyn i wymieszaj. Otrzymany krem przełóż do szprycy cukierniczej i wyciśnij dekoracyjnie na wierzchu babeczek. Udekoruj jeżynami, pozostałym przecierem jeżynowym i listkami mięty.
Składniki:
  • 1 opakowanie babeczek czekoladowych Kasi
  • krem jeżynowy: 400 g jeżyn, 1 łyżka soku z cytryny, 250 g Kasi Ekstra, 3 białka jaj, 300 g cukru, szczypta soli
  • dodatkowo: 12 jeżyn do dekoracji, mięta
Z CZEREŚNIAMI
Upiecz babeczki Kasi według przepisu na opakowaniu. Przygotuj krem (najlepiej dzień wcześniej). Białą czekoladę posiekaj. Śmietankę podgrzej w rondelku. Zdejmij z gazu, dodaj posiekaną czekoladę i mieszaj, aż się rozpuści. Wystudzoną masę odstaw na kilka godzin lub na noc do lodówki, aby stężała. Następnie jeszcze raz ubij mikserem i przełóż do szprycy cukierniczej. Na upieczonych babeczkach zrób z kremu ozdobne rozetki, skrop sosem owocowym i udekoruj czereśniami.
Składniki:
  • 1 opakowanie babeczek czekoladowych Kasi
  • krem z białej czekolady: 200 g białej czekolady, 300 g śmietanki 36%
  • dodatkowo: 12 par czereśni, sos owocowy
TĘCZOWE
Upiecz babeczki Kasi według przepisu na opakowaniu. Gdy wystygną, wytnij w nich z góry nożykiem okrągły otwór (dołek) i wypełnij go konfiturą wiśniową. Przygotuj krem. W misce wymieszaj mikserem miękką Kasię, cukier puder i sok z cytryny. Otrzymaną masę podziel na trzy części. Do każdej dodaj odrobinę barwnika spożywczego i wymieszaj. Do worka cukierniczego włóż ozdobną tutkę. Kolorowe kremy włóż do worka w ten sposób, aby każdy był z innej strony. Krem wyciskaj na babeczki, tworząc tęczowe spirale. Wierzch każdej babeczki udekoruj wisienką koktajlową.
Składniki:
  • 1 opakowanie babeczek klasycznych Kasi
  • krem cytrynowy: 250 g Kasi Ekstra, 250 g cukru pudru, 2 łyżki soku z cytryny, barwniki spożywcze: czerwony, niebieski i żółty
  • dodatkowo: wisienki koktajlowe, konfitura wiśniowa
ŁABĘDZIE
Upiecz babeczki Kasi według przepisu na opakowaniu. Z połowy różowej masy cukrowej zrób 12 wałeczków i uformuj z nich szyje i główki łabędzi. Do każdej główki doklej dzioby i oczy z czarnej masy. Pozostałą różową masę cukrową rozwałkuj na pergaminie i wytnij z masy cukrowej skrzydła. Udekoruj je białą masą. Wszystkie cukrowe części zostaw na pergaminie, by wyschły i stwardniały. Przygotuj krem. W misce wymieszaj mikserem miękką Kasię, cukier puder, cukier waniliowy i mleko. Następnie dodaj odrobinę barwnika i jeszcze raz wymieszaj. Otrzymany krem przełóż do szprycy cukierniczej i wyciśnij na babeczkach dekoracyjne rozetki. Na kremie ułóż cukrowe skrzydła i wciśnij w babeczki szyje łabędzi.
Składniki:
  • 1 opakowanie babeczek klasycznych Kasi
  • krem waniliowy: 125 g Kasi Ekstra, 150 g cukru pudru, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 2 łyżki śmietanki 30%, czerwony barwnik spożywczy
  • dodatkowo: masa cukrowa: różowa, biała i czarna
MAŁPKA
Upiecz babeczki Kasi według przepisu na opakowaniu. Połowę biszkoptów przekrój na połówki – powstaną z nich uszy, na pozostałych zrób przy pomocy masy cukrowej lub polewy czekoladowej buzie i noski małpek. Przygotuj krem. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i lekko przestudź. W misce wymieszaj miękką Kasię, cukier puder, rozpuszczoną czekoladę i kakao. Krem odstaw na chwilę do lodówki, by lekko stężał. Następnie jeszcze raz zmiksuj go i przełóż do szprycy cukierniczej. Wyciśnij trochę kremu na wierzchu babeczek i ułóż na nich biszkoptowe uszy. Pozostały krem wyciśnij promieniście, by powstało futro małpki. Na kremie ułóż biszkoptowe buzie i cukrowe oczka.
Składniki:
  • 1 opakowanie babeczek klasycznych Kasi
  • krem kakaowy: 200 g Kasi Ekstra, 250 g cukru pudru, 2 czubate łyżki kakao, 50 g czekolady
  • dodatkowo: 24 małe biszkopty, 12 par cukrowych oczek, kawałek czarnej masy cukrowej lub polewa czekoladowa
PATENTY NA
EFEKTY SPECJALNE !
WYCISKARKA DO CZOSNKU
W kuchni nie ma miejsca na schematy. Chwyć wyciskarkę do czosnku i przekonaj się, jak łatwo możesz wyczarować efekt kremowych włosów dla swojego ciasteczkowego potwora!
3 TUBY CUKIERNICZE DO EFEKTU TĘCZY
Zagadka tęczowego kremu rozwikłana! Włóż do jednej tuby lub szprycy obok siebie 3 woreczki z kolorowymi kremami i ciesz się zakręconą, efektowną tęczą na swojej muffince!
MROŻONE CZEKOLADOWE NAPISY
Słodkie słówka, czyli... powiedz to babeczką! Roztop czekoladę deserową. Wlej ją do szprycy, napisz na pergaminie czekoladą interesujące Cię słowo, włóż papier na godzinę do zamrażarki i voilà!
ROŻKI OD LODÓW, CIASTECZKOWE USZKA
Masz rożki od lodów? Super, tylko jeden krok dzieli Cię od babeczkowego jednorożca! Uszko z biszkopta, a może z paluszkowego precelka? Korzystaj z gotowych elementów do dekoracji i baw się dobrze!
KnorrKasiaHellmann'sRama
Algida
Lipton
Cartedor
KontaktRegulaminPolityka prywatnościPolityka plików cookieMapa witryny
Właśnie ktoś wyświetla ten przepis:
Kaszotto z kurczakiem, grzybami leśnymi i zielonym groszkiem
  • 30 minut
  • Łatwe
  • 4 osoby