TWÓJ NOWY PATENT
NA BABECZKI!
NA BABECZKI!


BABECZKI KLASYCZNE
Gdy masz ochotę na coś słodkiego, miej pod ręką Babeczki od Kasi! To klasyka, która zawsze wychodzi i świetna baza do dalszych eksperymentów.

BABECZKI CZEKOLADOWE
Dla prawdziwych czekoladoholików i nie tylko! Pyszne z polewą, kremem czekoladowym lub jeszcze ciepłe z piekarnika. Nic dodać, nic ująć!

ZOBACZ, JAKIE
TO PROSTE!
TO PROSTE!
KRAM
Z KREMAMI
Z KREMAMI

Krem mango

twaróg sernikowy 250 g -
cukier puder 50 g -
mango 1 szt. -
PRZEPIS
Chipsy kokosowe lekko upraż na suchej patelni. Mango obierz, połowę pokrój na kawałki i zmiksuj na purée.
Miękką Kasię utrzyj z cukrem pudrem i twarożkiem. Następnie dodawaj po łyżeczce przetarte przez sito mango (100 g) i delikatnie mieszaj.
Otrzymany krem przełóż do worka cukierniczego i wyciśnij na babeczki kremowe rozetki. Udekoruj kostkami pozostałego mango i kokosowymi chipsami.SPRAWDŹ >

Krem mascarpone
- serek mascarpone 500 g
- grenadina 500 ml
- cukier puder 5 łyżek
PRZEPIS
- grenadina 500 ml
- cukier puder 5 łyżek
PRZEPIS
Ser mascarpone utrzyj (mikserem) z cukrem pudrem i syropem z granatów na gładką, gęstą masę i przełóż do szprycy cukierniczej.
Przygotowany krem wyciśnij na wierzch babeczek, a następnie udekoruj owocami i kolorową posypką.SPRAWDŹ >

Krem budyniowy
budyń waniliowy 1 opakowanie -
2 szklanki mleka -
PRZEPIS
2 szklanki mleka -
PRZEPIS
Gotuj sos z proszku z mlekiem według instrukcji na opakowaniu (jeśli konsystencja jest zbyt gęsta, dodaj trochę mleka). Ostudź go delikatnie i umieść na wierzchu upieczonego ciasta.
Udekoruj borówkami (opłukanymi i wysuszonymi na papierowym ręczniku).SPRAWDŹ >

Krem czekoladowy

- kostka do pieczenia Kasia 150 g
- cukier 100 g
PRZEPIS
W kąpieli wodnej rozpuść ciemną czekoladę.
Zmiksuj Kasię z drobnoziarnistym cukrem, aż do rozpuszczenia cukru. Dodaj rozpuszczoną czekoladę i delikatnie wymieszaj do połączenia składników.
Nałóż krem na babeczki za pomocą rękawa cukierniczego lub strzykawki. Na wierzchu ułóż M&M's lub Lentilky.SPRAWDŹ >

Krem kokosowy
wiórki kokosowe 25 g -
biała czekolada (rozpuszczona) 125 g -
PRZEPIS
W misce zmieszaj płatki kukurydziane i kokos. Dodaj rozpuszczoną białą czekoladę i dokładnie wymieszaj.
Udekoruj każdą babeczkę masą kokosową tak, by uformować gniazdka.
Posyp krem zielonymi żelkami, udekoruj skorupkami z pieczonego kokosu i obsyp skórką z limonki.SPRAWDŹ >
Więcej przepisów
znajdziesz na
www.przepisy.plSPRAWDŹ
PRZEPISY NA DOBRĄ
ZABAWĘ!
ZABAWĘ!
PATENTY NA
EFEKTY SPECJALNE !
EFEKTY SPECJALNE !
WYCISKARKA DO CZOSNKU
W kuchni nie ma miejsca na schematy. Chwyć wyciskarkę do czosnku i przekonaj się, jak łatwo możesz wyczarować efekt kremowych włosów dla swojego ciasteczkowego potwora!


3 TUBY CUKIERNICZE DO EFEKTU TĘCZY
Zagadka tęczowego kremu rozwikłana! Włóż do jednej tuby lub szprycy obok siebie 3 woreczki z kolorowymi kremami i ciesz się zakręconą, efektowną tęczą na swojej muffince!

MROŻONE CZEKOLADOWE NAPISY
Słodkie słówka, czyli... powiedz to babeczką! Roztop czekoladę deserową. Wlej ją do szprycy, napisz na pergaminie czekoladą interesujące Cię słowo, włóż papier na godzinę do zamrażarki i voilà!

ROŻKI OD LODÓW,
CIASTECZKOWE USZKA
Masz rożki od lodów? Super, tylko jeden krok dzieli Cię od babeczkowego jednorożca! Uszko
z biszkopta, a może z paluszkowego precelka? Korzystaj z gotowych elementów do dekoracji i baw się dobrze!
