3 Bit

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

35 dekagramów

3 opakowania

2 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

800 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto układa się warstwami: upiec spód do ciasta, jajka, mąka, proszek do pieczenia - ok. 25minut.

Krok 2

Ułożyć na spód herbatniki, potem krem karpatka, krakersy, zagotowane mleko w puszce, znowu krakersy, ubita śmietana i na górę posypać ozdobami.

2

Opinie o przepisie

  • Mirka Przestacka

    Mirka Przestacka , 03.05.2016

    to prawda, co pisze Zola.... jestem doświadczoną gospodynią a tez podpadła mi nieprecyzyjność przepisu, jak długo gotowane mleko... itp...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zola Kołodziejska

    Zola Kołodziejska , 22.12.2015

    Strasznie ten przepis jest enigmatyczny. Upieczone ciasto, gdzie ma być? Na spodzie, w środku? Dla osób robiących pierwszy raz ciasto - ten przepis jest totalnym chaosem. Nic z niego nie wynika. Natomiast w innych przepisach są pięknie opisane kolejne kroki...

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • 3 Bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • 3 Bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • 3 Bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • 3 Bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • 3 Bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • 3 Bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • 3 Bit - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej