3 Bit

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

35 dekagramów

3 opakowania

2 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

800 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto układa się warstwami: upiec spód do ciasta, jajka, mąka, proszek do pieczenia - ok. 25minut.

Krok 2

Ułożyć na spód herbatniki, potem krem karpatka, krakersy, zagotowane mleko w puszce, znowu krakersy, ubita śmietana i na górę posypać ozdobami.

2

Opinie o przepisie

  • Mirka Przestacka

    Mirka Przestacka

    to prawda, co pisze Zola.... jestem doświadczoną gospodynią a tez podpadła mi nieprecyzyjność przepisu, jak długo gotowane mleko... itp...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zola Kołodziejska

    Zola Kołodziejska

    Strasznie ten przepis jest enigmatyczny. Upieczone ciasto, gdzie ma być? Na spodzie, w środku? Dla osób robiących pierwszy raz ciasto - ten przepis jest totalnym chaosem. Nic z niego nie wynika. Natomiast w innych przepisach są pięknie opisane kolejne kroki...

    Odpowiedz Odpowiedz

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej