3 bit Paulinki :)

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

98 osób wydrukowało

Pobierz pdf

147 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 opakowania

1 opakowanie

500 mililitrów

3 łyżeczki

4 łyżki

1 opakowanie

ciasto:

1 szklanka

0.5 litra

3.5 łyżki

1 opakowanie

0.33 opakowania

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotowujemy 0,5 litra mleka i wsypujemy powstałą okruszkę z Kasi, mąki i cukru i cukru waniliowego. Po wystygnięciu ucieramy z masłem roślinnym.

Krok 2

Przepis: Mleko w puszcze słodzone gotować 2 godz. w wodzie, masę krówkową podgrzać i dobrze wymieszać, krem karpatkowy zrobić według przepisu na opakowaniu.

Krok 3

Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i żelatyną (żelatynę rozrobić z wodą i dodać do ubitej śmietany, mieszając mikserem jeszcze przez chwilę), czekoladę zetrzeć na tarce.

Krok 4

Wykładanie na blaszkę: Blaszkę wyłożyć herbatnikami, na herbatniki wyłożyć masę krówkową lub skondensowane mleko, masę przekryć następną warstwą herbatników, wyłożyć krem karpatkowy i przykryć następną warstwą ciastek, na ciastka wyłożyć ubitą śmietanę i posypać czekoladą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • 3 bit Paulinki :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • 3 bit Paulinki :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • 3 bit Paulinki :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • 3 bit Paulinki :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • 3 bit Paulinki :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • 3 bit Paulinki :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • 3 bit Paulinki :) - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
3 bit na krakersach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej