Babeczki brzoskwiniowy raj

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

75 gramów

35 gramów

1 łyżka

1 sztuka

50 gramów

100 gramów

krem:

2 sztuki

200 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

wierzch:

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki na ciasto posiekać i szybko zagnieść ciasto.

Krok 2

Włożyć je do woreczka i włożyć do lodówki, aby się schłodziło.

Krok 3

Po wyjęciu ciasta z lodówki wylepić nim foremki do babeczek.

Krok 4

Piec babeczki przez 12 minut w temperaturze 200 stopni.

Krok 5

Serek i jogurt utrzeć z cukrem waniliowym.

Krok 6

Umyte brzoskwinie obrać ze skórki i pokroić w kostkę.

Krok 7

Dodać owoce do masy serowo-jogurtowej i wymieszać.

Krok 8

Na każdą z babeczek nakładać łyżeczką nadzienie.

Krok 9

Na koniec posypać na wierzchu karmelem z wanilią

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki brzoskwiniowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki brzoskwiniowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki brzoskwiniowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki brzoskwiniowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki brzoskwiniowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki brzoskwiniowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki brzoskwiniowy raj - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Babeczki z wiśniami
czas przygotowania
65 min.
stopień trudności

średnie

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej