Babeczki cytrynowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

8

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

150 osób wydrukowało

Pobierz pdf

114 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

0.5 szklanki

1 szklanka

1 sztuka

2 łyżeczki

1

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce mieszamy mąkę, cukier i proszek do pieczenia.

Krok 2

W misce miksera łączymy mleko, jajko, roztopioną Kasię, olejek i skórkę cytrynową.

Krok 3

Stopniowo dodajemy mieszankę 'suchych składników'.

Krok 4

Chwilę miksujemy.

Krok 5

Foremki smarujemy tłuszczem i wysypujemy odrobiną buki tartej.

Krok 6

Napełniamy ciastem ok. 2/3 wysokości.

Krok 7

Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni Celsjusza piekarniku przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej