Babeczki czekoladowe z malinkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.75 szklanki

2 łyżki

4 sztuki

1 opakowanie

2.5 szklanki

1 łyżka

1.5 łyżeczki

1 opakowanie

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do rondelka wlałam mleko i włożyłam posiekaną Kasię. Gdy się zagrzało,to wsypałam cukier i kakao .

Krok 2

Podgrzewałam i mieszałam aż wszystkie składniki się rozpuszczą. Ostudziłam

Krok 3

Do masy wbijałam kolejno całe jajka i miksowałam.

Krok 4

Wsypałam wymieszane z proszkiem do pieczenia mąki.

Krok 5

Do foremek nakładałam po porcji ciasta,tak mniejwięcej na 3/4 wysokości papilotki.

Krok 6

Na wierzch układałam po kilka malin,które lekko dociskałam w ciasto.

Krok 7

Wstawiłam do nagrzanego na 190 stopni piekarnika.

Krok 8

Piekłam około 20 minut.

Krok 9

Po upieczeniu posypałam słodkim kakao.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki czekoladowe z malinkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki czekoladowe z malinkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki czekoladowe z malinkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki czekoladowe z malinkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki czekoladowe z malinkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki czekoladowe z malinkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki czekoladowe z malinkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej