Babeczki czekoladowe z malinkami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

159

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.75 szklanki

1 łyżka

4 sztuki

1 szklanka

2.5 szklanki

2 łyżki

1.5 łyżeczki

1 szklanka

1 opakowanie

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do rondelka wlałam mleko i włożyłam posiekaną Kasię. Gdy się zagrzało,to wsypałam cukier i kakao .

Krok 2

Podgrzewałam i mieszałam aż wszystkie składniki się rozpuszczą. Ostudziłam

Krok 3

Do masy wbijałam kolejno całe jajka i miksowałam.

Krok 4

Wsypałam wymieszane z proszkiem do pieczenia mąki.

Krok 5

Do foremek nakładałam po porcji ciasta,tak mniejwięcej na 3/4 wysokości papilotki.

Krok 6

Na wierzch układałam po kilka malin,które lekko dociskałam w ciasto.

Krok 7

Wstawiłam do nagrzanego na 190 stopni piekarnika.

Krok 8

Piekłam około 20 minut.

Krok 9

Po upieczeniu posypałam słodkim kakao.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej