Babeczki z budyniem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1.5 szklanki

2 opakowania

5 sztuk

2 szklanki

6 łyżek

1 łyżka

7 łyżek

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Utrzeć Kasię z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami.

Krok 2

Dodać mąkę tortową, mąkę ziemniaczaną , proszek do pieczenia, ocet, oliwę i kakao.

Krok 3

Na koniec ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać z ciastem.

Krok 4

Ugotować jeden budyń (dodać mniej mleka niż w przepisie na opakowaniu - ok. 400 ml).

Krok 5

Budyń przestudzić.

Krok 6

Do foremek wyłożyć na spód dużą łyżkę ciasta.

Krok 7

Na ciasto wyłożyć ugotowany budyń, wierzch uzupełnić ciastem.

Krok 8

Wstawić foremki do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i piec około 25 minut.

Krok 9

Po wyciągnięciu z piekarnika przestudzić i posypać cukrem pudrem.

Krok 10

Z powyższej porcji wyjdzie 30 mufinek . Smacznego !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z budyniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Babeczki Red Velvet
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej