Babeczki z budyniem waniliowym!!!

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

300 gramów

100 gramów

2 łyżki

3 sztuki

budyń:

0.5 litra

0.75 szklanki

0.5 opakowania

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto - wszystkie składniki wyrabiamy na elastyczne ciasto. Odstawiamy do lodówki na 30 min.

Krok 2

Budyń: 0,5 l mleka (odlać szklankę) gotować z cukrami (kryształ i wanilinowy). W szklance z zimnym mlekiem rozpuścić mąki - pszenną i ziemniaczaną. Dolać rozpuszczone mąki do ciepłego (ale nie wrzącego!!) mleka i mieszać dzięki czemu nie ma żadnych grudek.

Krok 3

Ciasto wyjmujemy z lodówki i wałkujemy na grubość 3 mm, wykrawamy krążki i wylepiamy foremki. Do środka dajemy 1 łyżkę przygotowanego budyniu i następnie wykrawamy krążek do zamknięcia góry. Babeczki piec 20 min w 190 stopniach. Po wyjęciu, odwracamy i posypujemy pudrem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z budyniem waniliowym!!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z budyniem waniliowym!!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z budyniem waniliowym!!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z budyniem waniliowym!!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z budyniem waniliowym!!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z budyniem waniliowym!!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z budyniem waniliowym!!! - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Muffinkowe wariacje
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej