Babeczki z kiwi

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

36

323 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

473 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1778 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

300 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

krem:

1 opakowanie

300 mililitrów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszaj z cukrem, dodaj posiekaną Kasię, jajko i śmietanę.

Krok 2

Szybko zagnieć ciasto, zawiń w folię i odstaw na godzinę do lodówki.

Krok 3

Schłodzone ciasto rozwałkuj i wylep nim posmarowane Kasią i posypane mąką małe foremki do babeczek, ponakłuwaj widelcem i piecz w 200 st. C około 20 minut.

Krok 4

Babeczki wystudź. Krem przygotuj według przepisu na opakowaniu, dodaj miękką Kasię.

Krok 5

Kiwi obierz i pokrój na plasterki.

Krok 6

Za pomocą szprycy lub łyżeczki nakładaj krem na babeczki

Krok 7

Na każdej babeczce połóż pokrojone w cząstki kiwi.

1

Opinie o przepisie

  • Agnieszka Stolarska

    Agnieszka Stolarska

    o jaki krem w proszku chodzi? i o jaką śmietanę? w większości przepisów nie pisze jaka śmietana

    Odpowiedz Odpowiedz
4 osoby oglądają przepis:
Czekoladowe babeczki
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Babeczki z kiwiBabeczki z kiwi

Kruche babeczki wypełnione delikatnym śmietankowym kremem to idealna propozycja deseru na przyjęcie lub świąteczny stół. Dodatek kwaskowatego kiwi przełamie słodycz kremu, a intensywnie zielona barwa owocu nada babeczkom niebanalny wygląd. Przygotowania rozpocznij od wyrobienia kruchego ciasta z kostki do pieczenia, mąki, cukru, jajek oraz gęstej kwaśnej śmietany. Wszystkie składniki wymieszaj i szybko zagnieć, aby powstało gładkie, jednolite ciasto. Uformuj je w kulę, zawiń folią spożywczą i wstaw do lodówki – schłodzone będzie łatwiej rozwałkować. Ze spłaszczonego ciasta wykrawaj kawałki i wylepiaj nimi foremki na babeczki. Ponakłuwaj je widelcem, aby nie podnosiło się podczas pieczenia, i wstaw do piekarnika. Krem przygotuj według przepisu na opakowaniu i nałóż go do szprycy lub rękawa cukierniczego. Upieczone i przestudzone babeczki wypełniaj nadzieniem, tworząc rozetki. Na wierzchu każdego ciastka ułóż duży plasterek obranego kiwi. Koniecznie zapisz nasz przepis na babeczki z kiwi.