Babeczki z masą budyniową i owocami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

260

398 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

125 gramów

60 gramów

1 łyżka

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżka

1 opakowanie

1

dodatki:

1

masa budyniowa:

2 opakowania

1

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Z mąki, żółtka, Kasi, cukru pudru, cukru waniliowego, śmietany i szczypty soli zagnieść ciasto.

Krok 2

Wstawić na 2 godziny do lodówki.

Krok 3

Ciasto cienko rozwałkować i wyłożyć nim natłuszczone foremki.

Krok 4

Piec 10 minut w 200 st. C.

Krok 5

Masa: Ugotować budynie w połowie mleka podanego na opakowaniu (w zależności od upodobań można budyń dosłodzić).

Krok 6

Kasię roztopić.

Krok 7

Gdy budyń przestygnie, powoli miksować, dodając stopniowo przestudzoną Kasię.

Krok 8

Babeczki napełnić masą, udekorować owocami i schłodzić w lodówce.

Krok 9

Schłodzone posmarować ciepłym żelem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z masą budyniową i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z masą budyniową i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z masą budyniową i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z masą budyniową i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z masą budyniową i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z masą budyniową i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z masą budyniową i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej