Babeczki z masą kajmakową i bitą śmietaną

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

112

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 sztuki

0.75 szklanki

150 gramów

2 łyżki

2 łyżki

null gramów

null gramów

2 łyżki

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić z cukrem, Dodać żółtka. Do masy dodać mąkę, kakao i cukier waniliowy. Wymieszać łyżką. Wlać wystudzoną Kasię. Wymieszać.

Krok 2

Napełniać papilotki do 3/4 wysokości. Nałożyć pół łyżeczki masy kajmakowej. Piec ok 15 min. w temp 200 stopni. Śmietanę ubić z cukrem i udekorować babeczki, posypać czekoladą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z masą kajmakową i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z masą kajmakową i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z masą kajmakową i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z masą kajmakową i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z masą kajmakową i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z masą kajmakową i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z masą kajmakową i bitą śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej