Babeczki z truskawkami

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

13

163 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

94 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

318 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

125 gramów

250 gramów

200 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

2 łyżeczki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, cukier, miękką Kasię i śmietanę 18% włóż do miski i wymieszaj mikserem, następnie przełóż na stół i szybko zagnieć.

Krok 2

Zawiń w folię aluminiową i włóż na 30 min. do lodówki.

Krok 3

Foremki wysmaruj Kasią i posyp mąką.

Krok 4

Ciasto rozwałkuj na posypanym mąką stole na grubość około 1/2 cm.

Krok 5

Wytnij z ciasta kółka o średnicy około 14 cm i obklej nimi środki foremek.

Krok 6

Piecz około 20 min. w 180 st. C.

Krok 7

Wyjmij z foremek, wystudź.

Krok 8

Śmietanę ubij z cukrem pudrem.

Krok 9

Pokrój fantazyjnie truskawki.

Krok 10

Babeczki napełnij ubitą masą (śmietana z cukrem pudrem) i udekoruj truskawkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej