Babeczki z truskawkami

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

13

152 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

94 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

318 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

250 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

0.5 kilograma

200 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, cukier, miękką Kasię i śmietanę 18% włóż do miski i wymieszaj mikserem, następnie przełóż na stół i szybko zagnieć.

Krok 2

Zawiń w folię aluminiową i włóż na 30 min. do lodówki.

Krok 3

Foremki wysmaruj Kasią i posyp mąką.

Krok 4

Ciasto rozwałkuj na posypanym mąką stole na grubość około 1/2 cm.

Krok 5

Wytnij z ciasta kółka o średnicy około 14 cm i obklej nimi środki foremek.

Krok 6

Piecz około 20 min. w 180 st. C.

Krok 7

Wyjmij z foremek, wystudź.

Krok 8

Śmietanę ubij z cukrem pudrem.

Krok 9

Pokrój fantazyjnie truskawki.

Krok 10

Babeczki napełnij ubitą masą (śmietana z cukrem pudrem) i udekoruj truskawkami.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej