BANANOWIEC

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1079

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

0.3 szklanki

1 sztuka

1 opakowanie

2 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W wysmarowanej Kasią tortownicy ułożyć biszkopty na całym dnie.

Krok 2

Galaretki cytrynowe rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody.

Krok 3

Kasię z cukrem ukręcić mikserem, dodając obrane ze skórki i pokrojone w kawałki banany.

Krok 4

Miksować całość do uzyskania jednolitej masy.

Krok 5

Następnie wymieszać dokładnie z ostudzoną galaretką.

Krok 6

Wylać masę na biszkopty w tortownicy i odstawić na godzinę do lodówki.

Krok 7

W tym czasie przygotować czerwoną galaretkę, poczekać, aż ostygnie i wylać na wierzch stężałej masy.

Krok 8

Na wierzch można ułożyć pokrojone banany. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • BANANOWIEC - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • BANANOWIEC - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • BANANOWIEC - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • BANANOWIEC - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • BANANOWIEC - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • BANANOWIEC - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • BANANOWIEC - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej