Bezowe babeczki

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

9

131 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

152 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

165 gramów

165 gramów

165 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 sztuki

2 łyżki

125 gramów

krem:

70 gramów

130 gramów

dekoracja:

1 opakowanie

1 opakowanie

90 mililitrów

100 gramów

3 sztuki

przygotujesz szybciej z:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużej misce zmiksuj mąkę, jajka, cukier, Kasię, proszek do pieczenia oraz mleko. Miksuj, aż wszystkie składniki się połączą.

Bezowe babeczki - Krok 1

Krok 2

Dodaj maliny.

Bezowe babeczki - Krok 2

Krok 3

Nałóż ciasto do foremek do muffinek i piecz przez 25 minut do zezłocenia. Pozostaw do ostygnięcia.

Bezowe babeczki - Krok 3

Krok 4

Rozpuść białą czekoladę w kąpieli wodnej.

Bezowe babeczki - Krok 4

Krok 5

Pokrusz bezy do miseczki, dodaj rozpuszczoną białą czekoladę. Mieszaj do połączenia składników.

Bezowe babeczki - Krok 5

Krok 6

Pokryj każdą babeczkę mieszanką czekolady i bez.

Bezowe babeczki - Krok 6

Krok 7

Ubij śmietanę.

Bezowe babeczki - Krok 7

Krok 8

Nałóż bitą śmietanę na czubek babeczek i udekoruj malinami oraz posypką i złotem.

Bezowe babeczki - Krok 8

Krok 9

Ten przepis możesz przygotować szybciej z naszymi Babeczkami nic do dodania.

Bezowe babeczki - Krok 9
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bezowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bezowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bezowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bezowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bezowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bezowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bezowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Babeczki brzoskwiniowe
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej