Biała Dama

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

9

388 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

139 osób wydrukowało

Pobierz pdf

176 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 opakowania

0.5 litra

0.5 kilograma

2 opakowania

1 litr

8 łyżek

15 dekagramów

1 opakowanie

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krem budyniowy: Ugotować budynie według przepisu na opakowaniu, ostudzić i utrzeć z Kasią.

Krok 2

Kremówkę ubić z 8 łyżkami cukru, dodać twaróg i żelatynę rozpuszczoną w pół szklanki przegotowanej wody. Całość lekko wymieszać, dodając pokrojone brzoskwinie.

Krok 3

Posypka kokosowa: Kasię rozpuścić z łyżką cukru na patelni, dodać wiórki kokosowe, porumienić na złoty kolor, gdy ostygną posypać ciasto.

Krok 4

Przełożenie: Herbatniki - masa serowa - krem budyniowy - posypka kokosowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biała Dama - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biała Dama - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biała Dama - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biała Dama - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biała Dama - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biała Dama - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biała Dama - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej